Po koncertech v Bratislavě, Ostravě, Pardubicích a Brně zakončí v sobotu Daniel Landa osmidenní turné koncertem v Praze. Sám zpěvák v tomto projektu vidí vyvrcholení tří dekád svých skladeb a představení, které ho vynesly na vrcholné příčky českého šoubyznysu.

Zdroj: Youtube


Pro turné Žito Tour 2014 Daniel Landa sestavil kapelu ze zkušených špičkových muzikantů. „Kapela je naprosto fantastická. Vládne výborná nálada a skvělý duch. Naše koncerty budou nabity obrovskou energií," pochválil si kapelu Daniel Landa.
Kytary se ujme Tomáš Vartecký, který je považovaný za jednoho z nejlepších kytaristů v České republice. Za klávesy a piáno usedne Karel Mařík, baskytaru ovládne Jakub Antl. Rytmiku povede Miloš Meier, který patří mezi českou bubenickou elitu.
Fanoušci Daniela Landy se ale mohou těšit na víc než jen vynikající hudební výkony. „Bude to mix starých oblíbených písniček promixovaný s novými. Ty staré písničky ale tvoří základ. Na ty se lidi podle mě nejvíc těší," řekl zpěvák.

V přípravách svého turné Žito Tour 2014 Daniel Landa spatřoval začátek realizace své Mystery show, která z něj má udělat lepšího člověka. V prvním díle této show zpěvák tančil pod hladinou se žraloky u jihoafrických břehů, v druhém díle se vydal do ringu, aby se v thajském boxu utkal s dvojnásobným mistrem světa Riku Immonenem.

Zápas Daniela Landy s Riku Immonenem se odehrál v červnu na Gibu Fight Night. Nyní zpěvák svým fanouškům v 2. díle své Mystery show ukazuje nejen dosud nezveřejněné záběry ze samotného zápasu, ale také obrázky ze zákulisí včetně unikátních zpovědí zúčastněných.

Šmouha má pomoct dosáhnout snů

Na svůj první profesionální zápas v thajském boxu trénoval Daniel Landa pouhých pět měsíců. „Měl jsem devět tréninků týdně. A to jak v Česku, tak i v Thajsku. Jednalo se o fyzickou i mentální přípravu," popisoval Daniel Landa v dokumentu, který vznikl pod režisérskou taktovkou Filipa Renče a který nyní Daniel Landa zdarma nabízí svým fanouškům.

Právě Filip Renč natočil před listopadovým turné nový videoklip k písni Šmouha Daniela Landy. Jeho cílem je pozvat fanoušky na Žito Tour 2014. Ve videoklipu je k vidění vše, co je pro zpěváka typické – automobilové závody, potápění se žraloky i záběry ze zápasu v thajském boxu.

Sám Daniel Landa označuje Šmouhu za motivační song, který má každému pomoci dosáhnout svých snů. „To celé je obrovské dobrodružství," komentoval Daniel Landa svůj nejnovější klip.

Na všech koncertech turné, které zpěvák označuje za své možná úplně poslední, budou moci návštěvníci zakoupit i energetický nápoj, který speciálně pro Daniela Landu vytvořila jedna tuzemská firma.
Zpěvák tím plní svůj slib, že bude podporovat české a moravské společnosti.