Tato „lovestory o pivu" si u diváků nejnavštěvovanějšího letního kina v celé České republice vysloužila velmi příznivé ohlasy. „Z původního zadání, kdy mělo jít spíše o propagační materiál o pivu, se stala zajímavá sociologická sonda do života Pardubic. Natočili jsme 67 respondentů, kteří nám vyprávěli o tom, jaký mají vztah k Pardubicím a pivu. Musím se přiznat, že mě práce na tomto projektu moc bavila," svěřil se režisér Jan Chicago Novák. „Vždycky jsem chtěl natočit nějakou mozaiku příběhů, která by mapovala život nějakého města, kde by byly vedle známých osobností i různé typické postavičky. To se, myslím, v Pardubicích povedlo," nechal se slyšet režisér dokumentu, jemuž bylo líto snad jen to, že spoustu zajímavých promluv se nakonec ve filmu vůbec neobjevilo.

Kameramana Bohdana Zajčenka zase překvapilo, že jedna z pardubických svérázných postaviček vypila své první pivo až v pozdějším věku. „Zaujalo mě, že Václav Kulhánek neboli Krychlič známý z pardubického vlakového nádraží vypil své první pivo až někdy v pětašedesáti letech," prohlásil kameraman nového dokumentu.

„Je to tak. S pivem jsem se poprvé seznámil až po šedesátce," doplnil ho přímo při světové premiéře Krychlič, který si nenechal osobně ujít slavnostní projekci.

„Já jsem spíš ničitel alkoholu. Když mě přítel Karel pozval na mé první pivo, tak jsem k němu získal určitý vztah, který ale záhy skončil. Při druhé návštěvě mě z pivovaru vyhodili," líčil Krychlič.

„Když mě filmový štáb oslovil s nabídkou, jestli bych jim v tomto dokumentu neudělal opičku, tak jsem nevěřil, že bych se nakonec na plátně objevil. Domníval jsem se, že se do finální verze vůbec nedostanu. Jsem spíše ničitelem alkoholu. I proto jsem si říkal, že to asi pro filmové tvůrce nebude zajímavé. Ale měl jsem velkou radost, že jsem se nakonec na plátně objevil, přestože já a pivo asi nikdy kamarádi nebudeme," uzavřela jedna z hlavních hvězd dokumentu Pivo a Pardubice.