„Tato hra neobsahuje laskavý humor svěrákovského typu. Je poučená hořkou stránkou života. Kromě kvalitního překladu Ivo T. Havlů ji režisér Petr Hruška dobře seškrtal. Autor Neil Simon je trochu grafoman, takže bylo fajn, když se vtip obnažil a vytáhl,“ uvedl představitel sukničkáře Leo Schneidera.

„Na této komedii je příjemné také to, že se v ní sešli herci s podobným smyslem pro humor, což se málokdy přihodí,“ konstatoval někdejší člen Divadla Komedie při své návštěvě Pardubic.

„Bydlí tady mí rodiče, ale kromě občasných návštěv u nich jsem nestihl získat k městu hlubší vztah. Kromě našich a sousedů tu nikoho neznám. Když přijedeme, většinou zůstáváme kolem Černé za Bory nebo jedeme na kole směrem na Dašice. Mockrát jsme byli na Kunětické hoře, i když dceru jsme tam ještě nevyvezli. To je ale otázka letošních prázdnin,“ přiblížil David Matásek.

„Ani s divadlem jsem toho tady moc nenahrál. Myslím, že snad jednou jsem tu vystupoval před sametovou revolucí, ale to je všechno,“ sdělil nynější člen činohry Národního divadla v Praze.

„S Hradcem Králové je to něco jiného. Tam jsem chodil čtyři roky do školy a mám zde spoustu kamarádů,“ pravil jeden z protagonistů „primáckého“ seriálu Letiště. „Jsem rád, že diváci seriál sledují, že není ztracen v minusových koláčích,“ řekl herec, jenž ztvárnil postavu šéfstevarda Karla Halamu.

„Je normální, že mě teď lidé spojují s tímto seriálem. Beru to jako součást mého povolání. Nijak se v tom nevyžívám, ale zároveň to divákům nemohu mít za zlé,“ podotkl David Matásek, který podobné pocity zažíval i s rolí Kendyho v „Básnících“.

„Kendy jsem, a tím už zůstanu, i když bych se denně patlal načerno a hrál Othella. Na jednu stranu je to štěstí, které se nepřihodí každému, na druhou tak trochu prokletí. Člověk se pak může snažit sebevíc, mít o jiných rolích daleko vyšší mínění, ale prostě je Básníkem a hotovo. Už jsem ale příliš starý na to, abych se z toho radoval nebo se tím trápil,“ uzavřel.