Pardubický ples v opeře neboli Divadelní bál se v přestavěných prostorách Východočeského divadla v Pardubicích konal již potřetí.

Jeden z vrcholů pardubické plesové sezony o tomto víkendu představil divákům také jména nejoblíbenějších herců jejich divadla.
Jubilejní desátý titul nejoblíbenější herečky si z plesu odnesla Petra Janečková, na druhém místě se umístila loňská bronzová Martina Sikorová a na třetí pozici Petra Tenorová. Divácky nejoblíbenějším hercem pardubického divadla se pošesté v řadě stal Ladislav Špiner a získal i cenu pro absolutního vítěze.

Druhá příčka v mužské kategorii již několik let patří Martinu Mejzlíkovi a třetí pak poprvé Petru Borovcovi.
„Chtěl bych se stát takovým pardubickým Karlem Gottem," vyhlásil Ladislav Špiner.

Městský ples s filharmonií, ale také s Leonou Machálkovou

Plesový víkend má za sebou Východočeské divadlo v Pardubicích. Zatímco v pátek přivítalo Divadelní bál s přehlídkou kostýmů z inscenací a vyhlášením nejoblíbenějších herců, v sobotu se proměněné prostory divadla staly dějištěm pro Městský ples.
Hosty sobotního večera, který zahájila primátorka Štěpánka Fraňková, provedla slovem populární moderátorka Jolana Voldánová. Tanečníky pak na parket pozval Taneční klub Life Pardubice a Komorní filharmonie Pardubice, která spolu s Uši Music bandem roztancovala jeviště změněné na parket. Na návštěvníky obou plesů čekala též bohatá tombola. V divadle zazpívala rovněž Leona Machálková, pozadu ale s ukázkami z Jeptišek a Cabaretu nezůstala ani domácí herečka Martina Sikorová.