Jak název napovídá, nejedná se o oslavu kulatého výročí města. To si Holice připomněly v loňském roce a právě tehdy vzešla myšlenka konání každoročních slavností. Dny Holicka 2007 tedy pořádá město společně s Dobrovolným svazkem obcí Holicka.

Dvoudenní slavnosti nabízejí pestrý program pro všechny věkové kategorie. Sobota je věnována plejádě zábavných i sportovních akcí. Od dopoledne se na prostranství před kulturním domem představí v rámci cyklu Hrajeme, zpíváme a tančíme pro vás dixielandová kapela J. G. Dix, Taneční klub Apel, Tancklub Hany Flekrové či dětská dechová hudba Dolní Roveň. Chybět nebudou ani soubory z družebních měst, polských Strzelců Opolskich a slovenského Medzeva. Ve velkém sále kulturního domu pak vystoupí Ivan Mládek se svojí Miničundrcountryshow, kterou vystřídají holičtí ochotníci. Na prostranství u Památníku Dr. Emila Holuba sehrají Veselohru na mostě podle V. K. Klicpery. Sobota nakonec vyvrcholí Jazz Rock Party, na níž zahrají kapely J. G. Dix, Relax, Dehet, The Compromise, The Fly a Eye for an Eye. Nedílnou součástí prvního dne slavností bude i výstava Holicko se představuje, tržiště s ukázkami řemesel, ukázky činnosti Sboru dobrovolných hasičů, Radioklubu OK1KHL a Junáka. Na městském stadionu se zároveň odehraje mezinárodní žákovský fotbalový turnaj Victoria Cup – memoriál Ládi Vojíře a na hřišti u sportovní haly nohejbalový turnaj O pohár starosty města Holic. Poběžovická kotlina pak hostí motokrosový závod Nativ Cup.

Nedělní program zahájí opět před kulturním domem V rytmu dechovky Dechová hudba KD Holice a dětské divadelní soubory kulturního domu a domu dětí a mládeže poté sehrají pohádku J. Karafiáta Broučci. Od kulturního domu také odstartuje výlet Holickem na kole. Na stadionu vyvrcholí žákovský fotbalový turnaj a na hřišti u domu dětí a mládeže se uskuteční turnaj v plážovém volejbale O pohár Dobrovolného svazku obcí Holicka. Vstup na všechny akce slavností je zdarma.