Od 20:15 hodin bude na Malé scéně ve dvoře Východočeského divadla Pardubice k vidění inscenace Pohádky pro neposlušné děti a jejich starostlivé rodiče.

Máte doma dítě, které se dloubá v nose, je zapomnětlivé, lenivé, lakomé nebo hubaté? Hledáte dobrou polepšovnu, která vaše dítě zachrání před celoživotní neposlušností? Už nehledejte! Z tohoto titulu se vaše dítě konečně dozví, co ho čeká, když bude neposlušné!

Slovenský bestseller

Inscenace je divadelním ztvárněním legendárního slovenského bestselleru, který má tisíce nadšených fanoušků, ale také stejně mnoho odpůrců. Uvedl ho projekt LiStOVáNí jako svou jubilejní stou premiéru.

„Můžete se tedy těšit na Lukáše Hejlíka jako profesora Hermana Kostižera, který vám představí neposluchy jako například Věrku Hollou, co se neustále dloubala v nose, zapomnětlivého Pavlíka Oubrama, žravého Alánka Novotného nebo Leničku Janíkovou, která neustále žalovala. A klidně vezměte i své neposedné děti, na místě proběhne test poslušnosti," uvádí se na webu listovani.cz.

Projekt LiStOVáNí představuje každý měsíc zajímavé, aktuální knihy, které se objevují na trhu. Vybraní autoři a jejich dílo či přímo specifická kniha jsou pak před diváky interpretováni v podobě scénického čtení. Jde vždy o divadelní vystoupení, ve kterém je přenášen děj knihy, jazyk autora a atmosféra dané literatury.