Pardubická skupina Pirate Swing band vedená zpěvákem Jiřím Ševčíkem je v těchto dnech doslova zasypána řadou pochvalných reakcí na jejich vystoupení na oslavách 40. výročí legendární britské skupiny Queen a nedožitých 65. narozenin jejího zpěváka Freddieho Mercuryho.

„Neustále mi chodí plno e–mailů a SMS zpráv, kde nám známí i neznámí lidé děkují za skvělý zážitek. Řada z nich nás také žádá o trička, které jsme speciálně pro tuto akci navrhli. To je potěšitelné o to víc, že část výtěžku z prodeje poputuje na konto nadace Freddieho Mercuryho na léčbu nemoci AIDS,“ konstatoval zpěvák Jiří Ševčík.

„Byli jsme rádi i za to, jak moc si pořadatelé i návštěvníci cenili českého vkladu do této akce. Dlouholetý osobní tajemník Freddieho Mercuryho Peter Freestone dokonce prohlásil, že letos by se tato akce bez Čechů snad vůbec nemohla konat,“ podotkl lídr pardubických „Pirátů“.
Výrazným východočeským příspěvkem bylo i ozvučení akce, které měl na starosti Pardubák Zdeněk Petráň. „Byla to zajímavá pracovní příležitost,“ dodal Petráň.

„Chtěli jsme, aby nás zvučil někdo, koho známe a komu důvěřujeme,“ pravil Ševčík, který do Montreux dovezl i vděčný dárek – becherovku.
„Jacky Smith z kanceláře skupiny Queen z něj měla opravdu upřímnou radost,“ smál se frontman „Pirátů“.
Ti českého autora zařadili také do swingových aranží hitů skupiny Queen.

„Do písně I Want To Break Free kolega Radek Škeřík zapracoval rovněž úryvek z Dvořákovy Novosvětské,“ nechal se slyšet Jiří Ševčík.