Na úvod herec Tomáš Matonoha rozdělil publikum na dvě části. Každá z nich měla za úkol pečlivě sledovat jeho baterku a tleskat podle toho, jestli zrovna svítí nebo ne.

Pestrý program

„Myslím, že jsme do Pardubic přivezli velice pestrý program. Od vyloženě jednoduchých věcí, kterým říkáme Troškoviny, aby i dělník po těžké práci po dvanácti hodinách u pásu hned věděl, jak a čemu se má smát, až po ty skoro dadaistické, u nichž se mnohdy směje jen komik," glosoval Tomáš Matonoha.

Ten svůj první stand up věnoval příběhu, který vyprávěl o tom, jak jde Rom v Kanadě k zubaři.

Pak už ho vystřídal Marek Daniel. „V autě jsem si říkal, že bych mohl dát nějaký vynikající vtip o České poště, ale mám trochu strach, aby vám došel," pravil Marek Daniel.

„Teď se hodně mluví o vrcholných politicích, zejména o našich prezidentech, ale na některé se bohužel zapomíná," prohlásil známý herec, který si sám v televizním seriálu České století zahrál prezidenta Václava Havla.
V Pardubicích však dal prostor jeho nástupci – Václavu Klausovi. A nutno dodat, že s ním pořádně zacvičil. Jako „prezidentteriéra" ho nechal aportovat tehdejšího Klausova tajemníka Ladislava Jakla nebo ho pořádně vymáchal v prezidentské amnestii…
Třetí do party Jakub Žáček se představil jako kněz v „džínsách". „Vidím ty tázavé pohledy ve vašich tvářích, cítím, že vám na mě něco nesedí," pozdravil publikum, když přišel na scénu ve farářském oděvu a s účesem a knírkem, který proslavil Adolf Hitler.

Obecenstvu pak líčil, jak si současná církev hledá cestičku k lidem prostřednictvím moderních komunikačních technologií. „Jsem kněz, který má mobil s výhodným tarifem Mluvím často s Bohem," svěřil se divákům. A za chvíli se ozvalo zvonění mobilu z publika: „Je vidět, že i v Pardubicích máte dobře pokryto. Tak si to vezměte a vyzpovídejte se," radil mobilnímu hříšníkovi. Záhy otevřel Bibli dokorán a zdůraznil, že „Bůh je jen jeden, a to ten náš".

Aby do humoristického pořadu vnesl na údajné přání bývalého fotbalisty Tomáše Řepky toho tolik postrádaného duchovna, rozhodl se vyprávět o připravovaném muzikálu Hrdinný kapitán Korán a o novém katolickém portálu Faithbook či FaceBůh.

„Každý si zde může zaregistrovat svůj profil hříšníka, on-line vyzpovídat, přes PayPal koupit odpustky a ukládat fotografie, na nichž jsou lidé zachyceni při páchání hříchu. Můžete se tam vzájemně označovat," navrhl Jakub Žáček jako katolický farář.
V druhé roli si „střihl" farářova německého řidiče, který vyučoval o tom, jak zapadnout v případě radikalizace společnosti. „Byla tu nádherná atmosféra. Takovou jsem zažil naposledy v Norimberku," rozplýval se.

Holá zadnice

Tomáš Matonoha v Pardubicích přednesl i praktickou ukázku brněnského hantecu a líčil historku o tom, jak Jan Werich potkal v New Yorku Pabla Picassa. Sám si však byl vědom toho, že není příliš povedená, a tak už dopředu upozornil obecenstvo, aby ho tuto anekdotu nenechalo doříct a během jejího vyprávění ho raději někdo vyvedl z pódia…

Publikum ho podle dohody skutečně vypískalo, nakopalo do zadku a ve finále i vyprovodilo ze sálu. „Málem mi zlomili roku," stěžoval si pak naoko Tomáš Matonoha.

„Večer splněných přání" dovršil Marek Daniel jako profesionální věštec a ezoterik, jehož matkou byla pornohvězda Dolly Buster.

Holá zadnice na rozloučenou v jeho podání byla pomyslnou tečkou vskutku zajímavého středečního večera…