„Na festival jsem přijel proto, že mě jeho pořadatelé umluvili. Já jsem se sem nehrnul, ale oni o mě stáli. A i když dříve to do Pardubic byla celkem krušná cesta, tak teď díky dálnici se dá stihnout ujet těch 100 kilometrů za hodinu, což je fajn,“ řekl Petr Nárožný.

Ten je v poslední době ve VČD poměrně častým hostem. „S divadelní agenturou Harlekýn tu teď hrajeme celkem pravidelně. Máme zde moc hezké vztahy a je tady dobré publikum, což je velmi důležité. Přitom byly časy, kdy jsme v Pardubicích vystupovali po všelijakých kulturních domech,“ uvedl známý komik.

„Komedie hraji rád. Musí se u ní víc vymýšlet a tvořit než v případě vážného kusu. U veselohry navíc vždycky nesete kůži na trh. Když se lidé nesmějí, nemůžete prohlásit, že je špatné obecenstvo. Buď to není dobrý titul nebo ho herci nezahráli tak, jak měli,“ shrnul Petr Nárožný.

„Je zajímavé, že většina ceněných a vážených avantgardních režisérů se nikdy nepouští do čisté komedie. Právě ta by je totiž mohla zradit. Mohlo by se na ní ukázat, že vlastně nejsou zas až tak skvělí režiséři, jak se všeobecně tvrdí,“ přemítal kmotr představení pražského Divadla Na Fidlovačce Poslední doutník.

„Osobně však mám raději tragikomedie. Život není jen legrace nebo tragédie. Na každém funusu je někomu vidět kombiné a naopak na každé svatbě se někdo popere a teče krev,“ podotkl oblíbený herec.

„Každý festival, který se věnuje humoru, je záslužný. Žijeme v době, kdy si publikum žádá legraci. Když jim divadlo může nabídnout výběr toho nejlepšího, co se za uplynulou sezonu na českých jevištích urodilo, je to jen dobře,“ sdělil host Grand Festivalu smíchu.

„Přehlídce nejlepších divadelních komedií bych popřál hodně dalších ročníků a návštěv〜níků, kteří se budou na festival těšit. Ať divadlo praská ve švech a hry, které se tady objeví, jsou povedené,“ uzavřel Petr Nárožný.