Vešly mi do srdíčka, podobně jako moje drahá Vysočina. Je tu nádherně a mám tady spoustu přátel. Kdysi jsem zde pomáhal mému kamarádovi Michalu Rabasovi ke zvolení hejtmanem Pardubického kraje. Hodně jsem si ho vážil. Od té doby se kraj dost proměnil. Vznikla tu i celá řada pozitivních věcí, jako je například cena Duhové křídlo," řekl Deníku populární herec Jiří Krytinář, který byl moderátorem pořadu v pardubickém Integračním centru sociálních aktivit Kosatec.

Program si kladl za cíl ocenit ty, kteří pomáhají lidem se zdravotním postižením.
„Nabídku uvádět tento pořad jsem dostal od mého kamaráda, kterého jsem potkal na letním soustředění vozíčkářů, na turnaji ve stolním tenise. Jmenuje se Michal Hašto a jsem rád, že byl cenou Duhové křídlo oceněn za svou záslužnou práci i on," nechal se slyšet „malý velký herec".

Zvýší sebevědomí

„Domnívám se, že oceněným tato cena pomůže zvednout sebevědomí i motivaci a že všichni společně budou nést tuto chvályhodnou myšlenku.  Je dobré, že také postižení vidí, že nejsou někde na okraji a že se o ně někdo zajímá," pokračoval Jiří Krytinář.
„Duhové křídlo je velmi důležité i pro zlepšení mezilidských vztahů, které dnes nejsou zrovna nejlepší. Je smutné, když se všechno řeší hlavně přes peníze," posteskl si herec, který by si mohl užívat zaslouženého odpočinku v penzi. Ale to by nebyl on, kdyby si na sebe něco nevymyslel.
Kočovné divadlo
„Mám svoje kočovné divadlo. Objíždím s ním celou republiku. Rád hraji pro zdravotně postižené, pro děti v ústavech nebo seniory," podotkl Jiří Krytinář. (Aneta Vazačová)