„Máme díky koncertům plný kalendář až do podzimu. Zároveň připravujeme materiály na novou desku. Album jsme vydali naposledy před rokem, takže příští rok bychom chtěli vydat nové. Na poslední desku totiž máme dobré ohlasy, a proto jsme se rozhodli vydat další," prohlásil kytarista skupiny Ready Kirken Zdeněk Ceral.

Deska ke stažení

Svou předchozí desku, která nesla název BOX, kapela dala svým fanouškům k dispozici k volnému stažení na  server Ulož.to. „Dnes už je to běžná věc, dělají to skoro všechny kapely. Prodávání desek je na ústupu. Těžko říct, jestli to dáme zase na Ulož.to, ale někde to určitě vyvěsíme," slíbil kytarista Zdeněk Ceral.

Pozadu nezůstává ani vůbec nejznámější pardubická kapela – Vypsaná fiXa. „Chystáme se nahrávat novou desku. Ale největší novinkou je, že točíme v pražském klubu Retro akustický koncert. Takový koncert jsme ještě nikdy neměli. Vůbec nevíme, jak to dopadne, ale věříme, že to bude dobré," uvedl frontman skupiny Michal „Márdi" Mareda.

Hezký festival

Hlavní aktivitou ale pro kapelu bude organizace benefičního open-air festivalu On the Road. „Uskuteční se opět v srpnu v Lázních Bohdanči. Poprvé v životě se mi podařilo mít dramaturgii hotovou čtyři měsíce předem. Teď se budeme snažit, aby to byl hezký festival. Chybět nebude ani dětský program," doplnil Michal Mareda.

Lenka Štěpánková