Pardubický zámek i Pernštýnské náměstí se promění ve velký staročeský jarmark s ukázkami řemesel.

„Prodejci budou lákat na řemeslné výrobky z keramiky, dřeva, proutí, aranžmá ze sušených květin, výrobky z kůže, skla i kovu. A kdo dostane chuť či žízeň na něco dobrého, může vybírat z nabídky staročeského občerstvení včetně dobrého piva, vína, perníků, trdelníků, voňavé medoviny i grilovaných specialit," řekla produkční festivalu Lenka Královcová.

„Na oslavu 125. výročí vaření piva Porter v Pardubicích přichystal Pardubický pivovar staročeskou krčmu. Součástí letošní Pernštýnské noci bude i slavnostní naražení sudu piva Porter z výroční várky, která se vařila 12. února," dodala produkční.
Na třech pódiích (u Spolkového domu, u Morového sloupu a na malém nádvoří pardubického zámku) vystoupí tuzemské i zahraniční folklorní soubory v půlhodinových blocích. V atriu radnice se budou konat komorní pořady.

Na prvním nádvoří pardubického zámku poběží doprovodný historický program, který diváky přenese do středověku, na Příhrádku budou znít folkové kapely. Před půlnocí se rozezpívá Zelená brána a o půlnoci se zpívání přesune do atria radnice, kde zazní písně na dobrou noc.