Jsou tomu tři roky, co parta muzikantů z Pardubic a okolí vylezla na střechu Východočeského divadla a odehrála tam svůj historicky první koncert.

Velký návrat

Model originálních swingových aranží na známé rockové a popové písně zafungoval a o rok později už kapela Pirate Swing band s velkým úspěchem zahrála na VIP oslavě 40 let skupiny Queen ve švýcarském městě Montreux.

Vzápětí jako druhý ansámbl v historii vydali „Piráti" album pod oficiální hlavičkou legendárních Queen.

Speciální reportáž o pardubické kapele odvysílala CNN. Skupina pak opakovaně nahlížela do našich „obýváků" i z vysílání snad všech tuzemských televizí.

Nyní se už chystá na velký návrat do „svých" Pardubic. Jako poděkování za přízeň domovskému městu přichystala speciální Koncert pro Pardubice, který se uskuteční v úterý 18. června od 21 hodin na Pernštýnském náměstí.

„V Pardubicích se na samostatném koncertě objevíme po téměř roční odmlce. Posluchači se mohou těšit na swingové aranže známých hitů od takových hvězd, jako byl například Michael Jackson, Rolling Stones, Coldplay či Billy Joel. Návštěvníky čeká nejedno překvapení, a to nejen hudebního ražení," nalákal příznivce frontman oblíbených „Pirátů" Jiří Ševčík.

Na úterním koncertě pod širým nebem zazní i hudební dárek, který si při pardubickém křtu alba kapely vyslechl v multikině CineStar i sám „božský" Karel Gott. Hudební směs pěti jeho písní, které si „Piráti" přizpůsobili po svém.

„Trochu jsme se báli, aby ho to neurazilo. O to víc nás potěšilo, že nám tehdy řekl, že to má jen jedinou chybu že to nenapadlo jeho," interpretoval Mistra Jiří Ševčík.

Vstup je zdarma!

„Vstupné na Koncert pro Pardubice se neplatí. Všichni účinkující se vzdali svých honorářů, aby mohli potěšit město, kde to všechno začalo," poznamenal lídr „Pirátů".

Ti zde budou vůbec poprvé prezentovat i nové DVD kapely nazvané Jazz, co má koule.

Jde o časosběrný dokument režiséra Jiřího Flídra, který líčí napínavá dobrodružství této družiny a dlouhou cestu od prvního koncertu na střeše Východočeského divadla až po koncertování na VIP oslavě narozenin skupiny Queen.

„Film obsahuje rozhovory se špičkami české pop music včetně Karla Gotta, ale též se zástupci managementu kapely Queen či interview se sestrou zpěváka Freddieho Mercuryho Kashmirou Cooke," vylíčil Jiří Ševčík, podle něhož je DVD plné bonusů.

Podle výsledků prestižní ankety Český Slavík aktuálně nejpopulárnější swingová formace v zemi nejnověji obdržela pozvání účinkovat na Montreux jazz festivalu, snad nejlegendárnějším jazzovém festivalu na světě, kde v minulosti účinkovaly takové legendy, jako například Led Zeppelin, Frank Zappa, Deep Purple, Princ, Pink Floyd, BB King, Eric Clapton, Count Basie, Ray Charles, Joe Satriani a mnozí další…

Ohromná pocta

„Už jen tato nabídka je pro nás ohromnou poctou," uzavřel lídr populárních Pirátů.