Předseda Cechu hostinských, hoteliérů, řezníků a uzenářů Ing. Jiří Leter prozrazuje: „Scházíme se na valných hromadách, ale i při této příležitosti si vždy máme co říct. Vyměňujeme si názory a zkušenosti a ještě se dokážeme odreagovat od běžných starostí. Problémy máme dost podobné.

Trpíme nedostatkem kvalitních kuchařů a číšníků. Bohužel díky tomu se uplatňují i ti špatní. Těží z nízké konkurence a putují z místa na místo. To nás opravdu trápí. Pro řadu našich provozoven je zničující obrovský růst energií. To je neřešitelný problém. Nevidím jako šťastné, že naši zaměstnanci za tři dny nemoci nedostanou ani korunu. Doplatí na to především naše směnné provozy. Pokud se o někoho pokouší nemoc, do dvou dnů to vyleží, často při svém volnu,“ namítá Jiří Leter.

Na plese přišly na přetřes i stravenky, omezení či zrušení kouření. V nižších cenových skupinách a v obcích se to zdá být problémem…