Jedním z největších lákadel minulých dnů bylo další pokračování Harryho Pottera. A právě čaroděj z kouzelnické školy v Bradavicích s sebou přinesl i jednu zvlášnost.

Během projekce tohoto filmu je zhruba v polovině desetiminutová přestávka. Někdo ji přivítá, jiný odsoudí…

„Vůbec jsem to nevěděl. Sedím v kině, sleduji napínavý děj a najednou je konec a na plátně se objeví nápis ,přestávka deset minut’. Většina sálu odešla. Někdo asi na záchod, jiný doplnit popcorny a colu. Možná, že právě tohle je záměr pořadatelů. Mě to ale rušilo,“ řekl Petr Brukner, který do pardubického multikina přijel až z Chocně. „Po deseti minutách, když už opět začal film, se teprve někteří lidé začali vracet do sálu. Podle mě je to zásah do děje a člověka to z něj vytrhne,“ dodal.

Přestávky však vedení CineStaru obhajuje. „Nevidím v tom nic špatného, navíc jsme to ani nevymysleli my. Je to běžná praxe distributorů. A co já vím, tak to lidé spíše vítají,“ uvedl generální manažer pardubického multikina Petr Provazník. Podle něj se tyto pauzy zavádějí jen ve filmech, které trvají déle než sto padesát minut. Paradoxní je, že Harry Potter je podle oficiálních stránek CineStaru dlouhý „jen“ 138 minut… „Je to také hlavně kvůli malým dětem, které potřebují na toaletu. Ale také kvůli divákům, kteří si chtějí dokoupit občerstvení,“ přiznal Petr Provazník. Tato strategie se prý používá od doby, kdy do kin vtrhly několikahodinové filmy.

Vadí vám přestávky při sledování filmu?


Ladislav Bohumín, Pardubice
Vadí mi to. Když dávají v televizi něco pěkného a já si to nahrávám, tak to musím kvůli reklamě zastavit a znovu pustit. Ale v kině nevím, jestli by mi to vadilo.


Jaroslav Vrajsuchl, Pardubice
U filmu, co dávají v televizi, mě pauzy neobtěžují. A v kině by mi to právě také nevadilo. Měl bych alespoň nějaký čas dojít si na občerstvení.

Marcela Valentová, Přelouč
Reklamy mi vadí. Vždy přeruší film v napínavém okamžiku. Ale asi si musí na sebe nějak vydělávat. V kině si pauzy nedovedu představit, u nás je nedělají.

Petr Sviták, Pardubice
Teď jsem byl v kině a film trval tři hodiny, takže se mi desetiminutová přestávka hodila. Když je snímek delší, tak je to docela příjemné, ale jinak mi to vadí.

Věra Holcmanová, Pardubice
Vadí mi reklamy. Je to hrozné. Jsou tak nezáživné, že u nich většinou usnu. A pak z toho filmu nic nemám, protože nevím, jak to dopadlo.