Česko zpívá koledy v Pardubicích
Kdy? Ve středu 9. prosince 2015 od 18 hodin
Kde? Na třídě Míru (u fontány – vedle Obchodního centra Magnum)
Na koho se můžete těšit? Zpěvák Petr Kotvald, pěvecký sbor Continuo
Kdo bude akci moderovat? Petra Beránková a Miroslav Hruban (Český rozhlas Pardubice)
Jaké koledy budeme zpívat? Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán, Půjdem spolu do Betléma, Jak jsi krásné, neviňátko, Pásli ovce Valaši + Vánoce, Vánoce přicházejí
Kdo akci pořádá a podporuje? Pardubický deník, Český rozhlas Pardubice, Kulturní centrum Pardubice, Město Pardubice, Městský obvod Pardubice 1, Všeobecná zdravotní pojišťovna, Jan Koubek a Matěj Vlček, Oldřich Skalický
Jaké se platí vstupné? Žádné, vstup je ZDARMA!

Nádherná sváteční atmosféra, známí zpěváci a nejoblíbenější české vánoční koledy!

Už ve středu 9. prosince od 18 hodin se pardubická třída Míru zaplní zpěváky. Ve všech koutech republiky bude středeční večer patřit zpěvu nejoblíbenějších českých koled.

Oblíbené koledy

Ojedinělý projekt regionálního Deníku spojí všechny jeho čtenáře v předvánočním shonu. Společně si všichni mohou zazpívat své oblíbené koledy, mezi kterými nesmí chybět Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán nebo i oblíbená vánoční písnička Vánoce, Vánoce přicházejí.

Letošní akci přijde podpořit i její tradiční host – populární zpěvák Petr Kotvald.

„Přijde mi to jako úžasná a zároveň smysluplná myšlenka, že se lidé sejdou na náměstí a společně si zazpívají ty nejkrásnější koledy," nechal se slyšet Petr Kotvald, který se na jevišti potká i s pardubickým pěveckým sborem Continuo.
Večerem diváky provedou moderátoři Petra Beránková a Miroslav Hruban z Českého rozhlasu Pardubice, který je mediálním partnerem tohoto unikátního počinu.

Vyhřívaný stan

Účinkující se budou moci zahřát v připraveném vyhřívaném stanu. Provozovatelé Jan Koubek a Matěj Vlček se pardubického zpívání koled účastní již od začátku této předvánoční tradice. „Líbí se nám, má u lidí ohlas. To je důvod, proč se této akce rádi znovu zúčastníme," nechal se slyšet Jan Koubek, jehož společnost zajišťuje převážně nápojový catering na nejrůznějších akcích.

Vstup je zdarma!

Kde se budou zpívat koledy
na Pardubicku?

středa 9. prosince od 18 hodin
PARDUBICE – třída Míru (u fontány – vedle Obchodního centra Magnum)
HORNÍ ŘEDICE – u obecního úřadu
BOREK – na návsi u vánočního stromu

Akce je otevřená pro všechny a vstup je jako malý (před)vánoční dárek všem čtenářům zcela zdarma.

Stejně tak i v případě Borku, kde se budou ve středu 9. prosince od 18 hodin zpívat koledy na návsi u vánočního stromečku, a Horních Ředic.

„K akci se připojíme poprvé a už se moc těšíme," řekla Marta Horáková, která si zpívání v Horních Ředicích vzala za své. Všechny obyvatele obce i okolí zve ve středu k obecnímu úřadu k rozsvícenému vánočnímu stromku. „Sraz je nejpozději v 17:45 hodin. Zpěváky při zpěvu koled doprovodí holický orchestr Bašapa," dodala Marta Horáková.

Součástí programu je i výstava řezbáře Josefa Cipryána a výtvarnice Edity Slabé, dále budou k vidění ukázky svátečního stolování a vánoční betlém. Připraveno je i malé občerstvení pro zahřátí.

Zpěvník v novinách

Pokud byste náhodou neznali texty všech koled nazpaměť, nevadí! Ve středečním vydání Deníku je najdete!