Jaké to je poznat Východočeské divadlo z druhé strany? Unikátní možnost nahlédnout do zákulisí pardubického stánku Thálie měla včera odpoledne díky společnému projektu Pardubického deníku a webu www.zazitkyzpardubic.cz ADÉLA NERMUŤOVÁ z Pardubic.

„Do Východočeského divadla chodím pravidelně a mám ho ráda. Proto mě zaujala možnost nahlédnout do jeho zákulisí," vysvětlila výherkyně naší zážitkové soutěže.

„Opravdu zajímavé bylo vidět, jak se staví dekorace k představení Operace Romeo. Měla jsem zrovna štěstí, protože se na dnešní premiéru tohoto česko-francouzského projektu chystám. Už scéna vypadala atraktivně, takže se na večer moc těším," nechala se slyšet Adéla Nermuťová, která měla při prohlídce hereckých šaten možnost potkat v zákulisí Jiřího Kalužného.

„Z poslední doby mě na jevišti zaujal svým výkonem v inscenaci Jméno růže," sdělila milovnice divadla, jež včera na pardubických prknech, co znamenají minimálně okres, nestála poprvé.

„Poštěstilo se mi to už jednou, kdy jsem zde jako studentka Anglického gymnázia vystupovala na zahájení školního roku. Tančila jsem zde a zpívala, dokonce ve španělštině. Měla jsem tehdy docela trému," zavzpomínala na zážitek před osmi lety nynější studentka třetího ročníku oboru Kulturní dějiny na Filozofické fakultě Univerzity Pardubice Adéla Nermuťová.

„Prohlídka zákulisí mě zaujala natolik, že uvažuji, že bych si ji ještě jednou zopakovala zítra odpoledne, kdy se ve Východočeském divadle koná Velký návštěvní den," vyjádřila se výherkyně soutěže.