Je to též nový hudební projekt tří osobností – Jaroslava Svěceného, Markéty Mátlové a Jiřího Škorpíka. Můžete ho slyšet již v pondělí večer od 19 hodin v Domě hudby v Pardubicích.

Člen 4tetu Škorpík

„Nejznámějším hudebním projektem Jiřího Škorpíka je vokální seskupení 4tet, ve kterém působí téměř dvanáct let. Spolupracoval na mnoha projektech předních umělců, producentů a divadel," uvedla Lenka Plzová za organizátory dnešního koncertu.
Jiří Škorpík je hudebním skladatelem, producentem, aranžérem i autorem filmové hudby. Složil například hudbu k muzikálu Antoinetta – královna Francie.
Houslista Jaroslav Svěcený je výraznou osobností v oblasti vážné hudby.

Brilantní technika hlasu v podání Markéty Mátlové oslní posluchače snad v každé písni. Projektu SMS dává něhu a ženskou krásu.

„Projekt SMS se zrodil v roce 2011. S Jaroslavem Svěceným jsme se po letech sešli a řekli si, že by nás bavilo scházet se častěji a že projekt, který v hlavách nosíme již dlouhá léta, je třeba uvést v život," nechal se slyšet Jiří Škorpík.

„Ač jsme oba velmi vytíženi mnoha projekty (4TET, Vivaldianno, koncerty, komponování a další), dohodli jsme se na spolupráci a na tom, že by bylo vhodné nechat se osvítit i krásou ženského vokálu," poznamenal člen 4tetu.
Aranžmá je asi hlavním překvapením a hybnou silou tohoto projektu.

Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart, Leoš Janáček, Tomaso Albinoni, John Dowland a díla mnoha dalších autorů se dočkala originálních úprav…

Pozoruhodný mix

Nový hudební projekt SMS posluchače přenese do barevného, alchymisticky namíchaného světa hudby, kde si baroko podává ruku s dneškem, klasicismus s včerejškem a romantismus s budoucností.

Lucie Severová