„Moc mě toto ocenění potěšilo. Je to velmi příjemný pocit vědět, že jsem tolika lidem stála za to, naťukat mé jméno na počítači,“ svěřila se včera našemu Deníku jedna z opor Východočeského divadla, která zde strávila šest let.

„Na své první angažmá budu vzpomínat jen v dobrém. Měla jsem tady štěstí na krásné role,“ řekla Lucie Štěpánková, která v Pardubicích ztvárnila například Ondinu, Julii v Shakespearově hře Romeo a Julie, Vojnarku a řadu dalších zajímavých postav.

Od začátku nové sezony je však členkou pražského Divadla na Vinohradech. „Přijali mě zde pěkně. S novým prostředím nemám problém, ale doma se pořád cítím být v Pardubicích,“ podotkla mladá herečka, která v inscenacích Východočeského divadla stále ještě účinkuje jako host. „Doufám, že budou na repertoáru co nejdéle,“ uvedla Lucie Štěpánková, která se zítra večer objeví v živém vysílání pořadu Noc s Andělem. „Těším se, ale zároveň mám strach, abych samou trémou dala dohromady kloudnou větu. A nevím, jestli bude lidi zajímat, co tam nějaká Štěpánková povídá,“ dodala sympatická herečka.