„Jeho cílem je vyhledávání a rozvíjení mladých hereckých talentů," uvedl Radek Smetana, mluvčí divadla, pod jehož křídly Laik působí. „Je určené dětem a mládeži od 7 do 17 let. Šéfuje mu herec VČD a pedagog s dlouholetou zkušeností s vedením dramatického souboru v Přelouči Zdeněk Rumpík," podotkl Radek Smetana.

Po již nastudovaných pohádkách Zrzounkova dobrodružství či Dům kočky Modroočky a hře bratří Čapků Ze života hmyzu sáhl tentokrát po muzikálu Výtečníci z dílny Pavla Dostála a Richarda Pogody. Hlavní role ztvární Jiří Kovárník, Martin Schreiner a člen VČD Petr Borovec.

„Děj muzikálu Výtečníci se točí kolem třídy 4. A, která jako každá jiná provádí rošťárny, jež se rodí v hlavách dvou žáků, dvou hlavních vůdců třídy. Aby jim jejich bláznivé nápady vycházely i v maturitním ročníku, vymyslí geniální nápad, díky němuž na ně nebudou učitelé moct. V tom všem jim pomáhá i přísný a přesto přátelský školník Tomeček. Přijďte se podívat, zda studentům jejich kousky vyjdou a zda se kantorům povede je napálit," lákala dramaturgyně hry Kristýna Plešková. „Cílem Výtečníků je ukázat studentům, že profesory mohou zlobit v mezích zákona a dokonce zábavnou formou," řekla Kristýna Plešková.