V hudebním klubu Žlutý pes se zítra už od sedmnácti hodin koná premiéra zimního Studnice festu.
„Tato akce navazuje na úspěšný letní hudební festival, který se odehrává již pět let na přelomu prázdnin v letním areálu Cihelka v Hlinsku,“ uvedl jeden z organizátorů přehlídky Jakub Balada.

„Pro pravidelné návštěvníky této akce by měl zkrátit zimní čekání, ale naší hlavní snahou je napodobit jedinečnou atmosféru, která vždy panovala při všech dosavadních ročnících tohoto festivalu,“ konstatoval Jakub Balada.

Návštěvníci se mohou těšit na hlavní taháky letních ročníků, kterými se staly skupiny Tleskač a Dukla vozovna, dorazí i kníže pornofolku Záviš.
„Početná plzeňská ska banda Tleskač hrála na letním Studnice festu už třikrát v řadě a vždy sklidila značný ohlas,“ poznamenal organizátor.
„Známý znojemský lidový umělec volnomyšlenkářského cítění vždy uzavíral program Studnice festu a stejnou funkci bude mít i na zimní části přehlídky,“ řekl Jakub Balada.

Velkým lákadlem bude i vystoupení světoznámé formace Sunshine. „Počátky této kapely sahají k roku 1994. Už v roce 2001 měla tato ostrá trojice z města Tábora s něžným jménem Sunshine za sebou tři alba, dvě americká a evropská turné ve společnosti spřátelených At The Drive-In. Za nejdůležitější rok své kariéry považují rok 2003, kdy je oslovila jedna z nejuznávanějších pop-skladatelek současnosti Linda Perry. Ta píše například pro Pink, Christinu Aguileru, Courtney Love nebo Gwen Stefani a Sunshine podepisují v Los Angeles smlouvu na čtyři desky,“ poznamenal organizátor zimního Studnice festu.

Na něm se představí i pražští Roe–deer a broumovské trio Imodium. „Obě formace už se na Studnice festu ukázaly. Imodium dokonce několikrát, poprvé v roce 2005. Tato skupina je výjimečná i svými vyhlášenými bytovými turné, které pořádá od roku 2004. Objíždí při něm fanoušky a v jejich bytech zdarma zahraje akustický set,“ podotkl.

Poslední kapelou letošního prvního ročníku zimní části je pražská eSeNCe, která se už také prezentovala na letním Studnice festu. „Jde o nadějnou partičku, jež úspěšně procházi různými hudebními soutěžemi,“ uzavřel pořadatel.

 

O kapelách, které vám budou hrát na zimním Studnice festu si můžete přečíst ZDE