Cyklus přírodovědno-cestovatelských přednášek Východočeského muzea v Pardubicích pokračuje ve čtvrtej dalším dílem. V něm se posluchači vydají s poutníkem Ladislavem Kalousem do světoznámého poutního místa, hrobu svatého Jakuba v Santiagu de Compostela ve španělské Galicii. Po svých Kalous urazil téměř 1 500 kilometrů. Přednáška se koná jako obvykle v přednáškovém sále pardubického zámku od 18 hodin.

Založit mezinárodní kvartet, smíchat spoustu hudebních stylů do sebe na etnodžezrockovém základě a počkat, co to udělá. To je filozofie čtyřčlenné skupiny Kuhn Fu, tvořené německým, izraelským, tureckým a britským hudebníkem, která zahraje ve čtvrtek v pardubickém Divadle 29. Bude se přitom jednat o jejich jediný letošní koncert v České republice. Do metropole jižní poloviny východních Čech přivezou svoji neotřelou hudbu na pomezí etnodžezrockové fůze s prvky blues, psychedelie, klezmeru, rokenrolu, punku i noisu. Koncert Kuhn Fu začíná ve 20 hodin.

V Galerii města Pardubic na Přihrádku probíhá výstava Plastic Heart, dotýkající se ekologických problémů a udržitelnosti. Tuto výstavu doprovází několikero doprovodných akcí, mezi něž patří i komentovaná prohlídka výstavy s její kurátorkou Terezou Zachovou, která se koná ve čtvrtek od 17 hodin. Kurátorka přidá ke komentáři přednášku o jednotlivých autorech a dílech a o zahraničních ekologických uměleckých centrech, s nimiž má vlastní zkušenost.

Terminál Jana Kašpara na letišti v Pardubicích
Pardubické letiště očekává 140 tisíc cestujících. Pomoc mají lety do Alicante