Pardubice – Kibera je jeden z největších slumů v Africe, nachází se v Nairobi v Keni. A právě do tohoto místa, kde chybí tekoucí pitná voda i kanalizace, zavede diváky dokument Martina Páva Kibera: Příběh slumu. Promítá se v úterý v 19 hodin v Divadle 29. Po projekci následuje beseda.

Pardubice - Východočeské divadlo Pardubice uvede v úterý muzikálovou komedii Kvítek z horrroru, která je založena na známém filmu z 60. let. V zapadlém květinářství nevrlého pana Muschnika se obchody prakticky nehnou. Před totálním krachem obchůdek zachrání jeho jediní dva zaměstnanci – naivní mladík Seymour a jeho tajná láska Audrey. Seymour totiž vypěstuje zcela neznámý druh rostliny, která přitahuje pozornost všech zákazníků i médií. Komediální horor pro celou rodinu začne v 19 hodin.

Pardubice – Výběr ze své tvorby posledních let vystavují v Domě U Jonáše autoři z Unie výtvarných umělců pardubického regionu. Výtvarník Štěpán Málek v úerý od 17 hodin provede zájemce touto výstavou, která nabízí díla širokého spektra postupů, přístupů a technik.

Východočeské muzeum v Pardubicích po dvou letech vystavilo pernštejnskou truhlu.
OBRAZEM: Po dvou letech byla vystavena Pernštejnská truhla