„Každé dítko si bude moci za laskavého dohledu Baby Jagy uloupnout perník z perníkové chaloupky, vyzkoušet sedání na lopatu nebo zdobení perníčků! Na dospělé i děti čeká od deseti do osmnácti hodin pestrý jarmark perníku, medu, koření, tradičních dobrot, dřevěných a dalších výrobků, občerstvení, prezentace perníků, soutěže v pojídání perníku, perníková volenka, malování obrázků do perníkové galerie i další umělecké tvoření," konstatoval za organizátory akce Aleš Mokren.

„Na třech scénách nebude chybět spousta pohádek, bude se tančit, zpívat a hrát. Věříme, že velkým lákadlem bude výstava perníkových forem připravená Východočeským muzeem, která je stejně jako další výstavy a expozice na zámku součástí vstupného na slavnosti," řekl Aleš Mokren.

To pod Kunětickou horou lákají v pátek od 9 do 16:30 hodin na Sousedské slavnosti.

„Jsou příležitostí nejen k příjemnému setkání sousedů z širokého okolí Kunětické hory, ale také k vzájemnému poznávání historie a současnosti jednotlivých obcí a turistických zajímavostí i certifikovaných výrobců a prodejců regionálních produktů," řekl za pořadatele provozovatel Perníkové chaloupky Luděk Šorm. „Letos poprvé se zde budou moct zájemci projet vláčkem se zastávkami na Kunětické hoře a v areálu Perníkové chaloupky. Novinkou bude také Klaunské divadlo Jeníčka a Mařenky s představením O Červené Karkulce (v 11 a 14:30 hodin), které bude pohádku vyprávět trochu jinak, než je zvykem," nastínil s úsměvem Luděk Šorm.