V nominaci na nejlepší herecký výkon v dabingu v kategorii mužů se objeví jména jako Vladislav Beneš, Libor Hruška a Jaromír Meduna, v kategorii žen pak Jana Hlaváčová, Jitka Ježková a Ilona Svobodová.

Akci zahájí jarmark

Dopoledne budou pro zájemce na náměstí otevřeny jarmareční stánky s keramickými či dřevěnými výrobky, sušenými plody nebo kořením.
Odpolední hlavní program začne na náměstí ve 12:45 hodin a každému má určitě co nabídnout. Zahájí jej vystoupení mažoretek a dechového orchestru základní umělecké školy. Následovat bude show pro děti Světlany Nálepkové.

Vtipnými výroky našich politiků a známých osobností přítomné pobaví známý imitátor Václav Faltus a nebudou chybět ani příběhy ze soudní síně v podání Ivo Jahelky.

Od 16 hodin si přijdou na své převážně děti, kterým zazpívá hudební uskupení Maxim Turbulenc.
Vyhlášení Cen Františka Filipovského se uskuteční od 17 hodin v Občanské záložně. Slavnostní předání bude možné vidět také na velkoplošné projekci na náměstí.

Akci zakončí od 18:45 hodin vystoupení skupiny Turbo a příznivcům tvrdší hudby pak zahraje rocková kapela Premiér s hitem Hrobař.
Doprovodný program se koná v ateliéru v ulici Štítného. Mezi účinkujícími vystoupí například ve 14 hodin Pepa Nos či v 19 hodin jeden z nejlepších českých houslistů Jaroslav Svěcený.

Iveta Koubková