"Nyní žije v Tel Avivu, ale v Izraeli se nenarodila. V šesti letech sem přišla s rodiči z Rumunska. Její otec byl ve své původní vlasti ředitelem nemocnice, ale vzdal se lukrativního místa a vydal se do Izraele, kde působil jako obyčejný lékař. Ani přes zdravotní problémy neopustil pacienty a pracoval až do svého skonu. V sedmi letech zůstala Evelyn v nové zemi sama jen s maminkou, která přežila holocaust,“ uvedla na adresu umělkyně Ludmila Hallerová, jedna z iniciátorek třídenní konference Pardubice pro Izrael, jejíž součástí byl i tento koncert.

„Myslím, že vystihl podstatu akce – izraelská virtuoska zahrála v katolickém kostele skladby německých autorů,“ řekl jeden z členů organizačního týmu konference Pardubice pro Izrael Mojmír Kallus.

Kromě titulů od německých hudebních mistrů, jako byl Johann Sebastian Bach, zařadila Evelyn Katz do programu koncertu i vlastní skladbu a díla od Francouze Césara Francka a Dietricha Buxtehudeho, jenž většinu života prožil na pomezí Dánska, jižního Švédska a severu Německa.