Uskutečnil se totiž sedmnáctý ročník Pardubického festivalu vína, na němž se představilo zhruba šedesát vystavovatelů toho nejlepšího českého i zahraničního vína.

„Náš festival bude v příštím roce plnoletý, což je zavazující. Snažili jsme se proto, aby byl ještě chutnější, zábavnější a dospělejší než ten předešlý," uvedla Gabriela Čebišová z pořádající agentury Czech marketing.

Součástí akce byla i tradiční Pardubická vinařská noc na Pernštýnském náměstí. Tam už neteklo proudem jen víno, ale i burčák a pivo a na své si přišli také milovníci dobrého jídla. Na návštěvníky čekaly také chutné steaky, voňavé klobásy, sýry, trdelníky a jiné pochutiny. K vidění rovněž byly výrobky tradičních řemeslníků – smaltované šperky, cínované číše nebo keramické výrobky.

Pardubický festival vína- Na pardubickém zámku čekalo na milovníky královského moku více než 60 vystavovatelů vín.
- Role moderátora a průvodce se ujal sommeliér Libor Nazarčuk.
- Příjemnou atmosféru dotvářely moravské lidové písně v podání Varmužovy cimbálové muziky.
- S Pardubickým festivalem vína je neodmyslitelně spjata i Soutěž vín, jejíž 16. ročník se uskutečnil v Hotelu Euro. Z celkem 305 přihlášených vzorků se absolutním šampionem výstavy stala Tokajská výberová esencia
z roku 1999.
- Chutný catering letos nabídl husí prsíčka, bavorské klobásky, domácí burger, jablečný štrúdl nebo bohaté menu francouzských delikates. Gurmáni tak mohli okusit šneky v červeném víně, žabí stehýnka na másle, tatarský biftek z šumavského bizona či čokoládové lanýže. Příjemný chuťový zážitek doplnily francouzské a holandské sýry, čokolády, pralinky nebo kolumbijská a čerstvě pražená káva.