Gratulanti se sjeli ze všech koutů a nejen návštěvníci. Zahrály skupiny MZH, HOUBA,třicet čtyři let slavící E!E, snasazením hrající Totální nasazení, Márdi sPítrsem, Čellisti a hlavně Volant, kterému večer patřil.

Skupina oslavenců předvedla veřejnosti svůj nový videoklip kpísni „Balada o ruských vlaštovkách“ zdílny Bohouše Rouba a Milana Klímy.

„Tohle je dílo našich kamarádů a známých, který to takhle dobře zPUNKtovali. Je to profesionálně udělaný a když jsem viděl ten tým lidí, co se na to vrhli tak klobouk dolů. Bohouš Roub dělá normálně režiséra pro Primu. Je zkušenejprofík a tohle si dělal jen jako svou libůstku, aby taky měl práci pro radost,“ říká frontman Volantů Pavel Milichovský.

„Uvidíme jak se tohle video chytne. Snasazením klipů je to složitý. Jak nad tebou není velká firma, tak máš smůlu. Je to tvrdě natlačený a samozřejmě zaplacený. Bohouš Roub a Milan Klíma jsou ale takový šikovný. Plánují to nasadit do Noci sAndělem a podobných pořadů jako třeba MTV. Teď tam je Kryštof, takže my počkáme až vypadnou a pak se uvidí,“ směje se Pavel.

„Během natáčení jsme ale utrhli o nějakou nerovnost vsilnici na Kuňce zluxusního kabrioletu BMW spoiler asi za sto tisíc. Ještě nám to nenaúčtovali. To se nám asi protočí panenky. Budeme muset uspořádat další koncerty, abysme to zaplatili.Jinak se ale nikomu nic nestalo, akorát vtom klipu nutili všechny pořád chlastat pivo. My jediný jsme ho pili doopravdy, takže já jsem měl za den třináct kousků. Děláme totiž všechno poctivě,“ prozrazuje další zákulisní perličky.

A jak se vůbec takové punkové narozeniny slaví?

„Slavíme každý koncert, protože jedenáct není kulaté číslo. Vpátek jsme byli ve Znojmě a taky jsme slavili a nebylo žádných 11 let. Těžko říct jestli budeme hrát dalších jedenáct let. Člověk už má taky rodiny a někdy je těžké to skloubit dohromady. Ale těšíme se na další hraní. Dneska slavíme - je tu pardubická jedenáctka, takže máme přímo oslavenecké pivo. To je všechno vychytaný,“ ukazuje Pavel kzásobenému baru.
Podobný optimismus sdílí i Márdi zVypsané fixy.
„Přeju sobě i Volantům aby jim bylo pořád jedenáct. Každej rok aby slavili jedenáctý narozeniny asi tak dalších 20 let. Hlavně aby měli šťastný dětství,“ popřál oslavencům.