„Zájemci si ho mohou poslechnout na našich oficiálních internetových stránkách www.ready-kirken.cz,“ řekl našemu Deníku jeden ze zakládajících členů kapely, kytarista Zdeněk Ceral.

Ostřejší zvuk alba

„Desku jsme začali nahrávat už v lednu, kdy vznikly první čtyři písně. Momentálně pracujeme na dalších osmi. Celkem by tedy nové CD mělo mít dvanáct skladeb,“ konstatoval Zdeněk Ceral. „Autorem muziky je celá kapela, o texty se postaral Tomáš Roreček. Ten se mimochodem podílel na albu skupiny Kryštof Rubikon a posledních třech deskách formace Chinaski,“ doplnil.

„Na spolupráci jsme se dohodli také s Pavlem Karlíkem, který produkoval naše předešlá dvě alba, a vůbec poprvé s Milanem Cimfem,“ uvedl kytarista pardubické formace.

„Rádi bychom novou deskou dali posluchačům zprávu, jakým směrem se chceme dál ubírat. Oproti poslednímu společnému albu se zpěvákem Michalem Hrůzou bude zvuk ostřejší, syrovější,“ podotkl Zdeněk Ceral, podle něhož by se měl nový nosič „vyklubat na svět“ na podzim. „Deska by měla vyjít 10. 10.,“ dodal východočeský muzikant.

Materiál vznikal podle jeho slov poměrně lehce. „Scházeli jsme se ve zkušebně, jamovali a z toho se rodily nápady na nové písně. Ty už nyní začínáme hrát. Na festivalech jsou zatím ohlasy dobré,“ pravil.

Kdy hrají doma?

„Přes léto jsme se soustředili hlavně na nové CD. Koncertů nebylo záměrně tolik, protože jsme nechtěli neustále opouštět studio a tam dokola stavět a bourat aparaturu,“ poznamenal člen Ready Kirken.

„Od září začínáme naplno koncertovat. V Pardubicích se objevíme v sobotu 15., kdy na Velkém dni piva vystoupíme ve společnosti dvou Richardů a jejich kapel – Krajča ze skupiny Kryštof a Tesaříka z Yo Yo Bandu,“ sdělil kytarista.

Výrazná změna

„Turné k novému albu ale pojedeme až na jaře příštího roku. Vždycky je příjemnější, když mají lidé písničky už naposlouchané,“ vysvětlil člen pardubických „Kirkenů“.

Ti si pro své příznivce připravili výraznou změnu. „Ready Kirken už v současné době nejsou jen zpěvák a kapela. Kromě Honzy Polonského, který za mikrofonem nahradil Michala Hrůzu, se nyní pěveckých partů ujal i baskytarista Ondřej Herold. Skupina tedy má momentálně dva rovnocenné zpěváky,“ nechal se slyšet Zdeněk Ceral, jehož kapela se s bývalým spoluhráčem Michalem Hrůzou zatím na žádné akci nepotkala.

„Od loňské zimy spolu nejsme v kontaktu. Není k tomu důvod,“ vyjádřil se jeden ze zakládajících členů Ready Kirken. „Minulostí se už nezabýváme. Někdo se nás sice ještě občas zeptá na to, co se stalo před rokem, ale nikoho z nás to příliš nebaví komentovat. Je dobře, že jak Michal, tak my budeme mít zhruba ve stejný čas novou desku, kde bude jasně vidět, jak se naše cesty přirozeně rozdělily,“ uzavřel rozhovor kytarista známé pardubické kapely.