Aby ne, když měli diváci možnost spatřit film, který napsal sám život. Dokument režisérky Heleny Třeštíkové mapoval příběh Marcely. Ta se v roce 1980 vdává za Jirku, s nímž společně bydlí u jeho rodičů. Narodí se jim dcera Ivana, ale ani ta nezabrání krachu jejich vztahu, který končí rozvodem a vytahováním špinavého prádla u soudu. Marcela je nucena se postarat o své dítě sama. Diváci zjišťují, že je dlouhodobě nemocná a začíná přemýšlet o sebevraždě. Při životě ji drží jen její dcera, kterou podle Marcely její bývalý muž Jiří pohlavně zneužil, a syn Tomáš, jehož má s jiným mužem, s kterým ale nežije. Zatímco Marcela s dcerou mají problém najít si práci, Tomáš má kvůli své mozkové dysfunkci potíže ve škole.

Jednoho dne se Ivana nevrátí domů z práce. Když se Marcela dozví, že za nejasných okolností zemřela, zhroutí se a rozhodne se, že si vezme život…

Když se dostane z nejhoršího, začne ji se svými telefonáty obtěžovat neodbytný ctitel. „Doufám, že už mě v Praze, kde teď zařizuji byt, nenajde. Až se dám dohromady, chtěla bych začít pracovat. Odhaduji, že by to mohlo být po prázdninách,“ řekla po pardubické projekci Marcela. „Natáčení mi nevadilo. Přišlo mi to normální,“ svěřila se hlavní hrdinka působivého dokumentu, pro níž však muselo být těžké vidět svůj příběh na plátně.

„Proto jsme před premiérovou projekcí spolupracovali s psychology,“ vysvětlila režisérka Helena Třeštíková.

Na ní a na Marcelu podal její exmanžel Jiří trestní oznámení pro pomluvu. „Sám se mi ale neozval,“ doplnila Marcela, jež je milovnicí koní a country hudby.