Na Zimním dětském dnu vystoupí rovněž kapely Pískomil a Mixle v Pixle. Ti tu pokřtí své nové CD.
Na programu se budou podílet také Rodinné centrum Kašpárek nebo Ekocentrum Paleta. Celý den vyvrcholí společným koncertem kapel Mňága a Žďorp a Vypsaná fiXa od osmi hodin večer.

Rocková kapela pro děti Mixle v pixle

„Mixle v pixle je rocková kapela pro děti, kterou  jsme založili s naším bubeníkem Pítrsem a s kamarády Ondroidem a Lukasem," popsal kapelu Mixle v Pixle zpěvák Vypsané fiXy Márdi (na archivním snímku). Skupina Mixle v Pixle pokřtí na Zimním dnu stejnojmenné album.

„Nosič obsahuje deset šlágrů pro nejen školkové děti a jejich rodiče. Písně, básničky s jednou bláznivinou k tomu jsou zpracovány elektrickou kytarou, basou, bubny a s velkou pomocí bústru, dýleje nebo třeba i tereminu. A to vše v různých rockových odnožích," poznamenal Márdi.

Podle něj by CD mělo pomoci i unaveným rodičům. „Album zároveň obsahuje logopedickou vložku a některé písně mají nenápadné textové pokračování. Například  Liška běží k Táboru, ale nese nejen pytel zázvoru, nýbrž i hrnec špaget do školky. Základem všeho je ale respekt k časem prověřené, originální verzi. Hodně jsme si s tím vyhráli, obal alba je zároveň omalovánkou, takže dítě může najednou  poslouchat i tvořit a hlavně  tím vzniká i časový úsek pro regeneraci unaveného rodiče," řekl člen skupiny Mixle v Pixle Márdi.

Dvojkoncert na konec programu

Večerní sobotní program pak bude od 20 hodin patřit dvojkoncertu Vypsané fiXy a Mňágy a Žďorp.  „Vzhledem k tomu, že jsme obdrželi dost nespokojených reakcí, že se úspěšné  Tugerdtůr nedostalo na domácí půdu, přidali jsme i koncert v Pardubicích. Opět dojde k legendárnímu propojení obou skupin na jednom pódiu, které jistě vygraduje neuvěřitelné společné  sólo bubeníků Pavla Koudelky a Pítrse," dodal Márdi.