„Jde o premiéru cyklu neobvyklých promenádních koncertů mladých hudebních skupin, které se věnují folkové, trampské a country hudbě,“ řekl organizátor akce Vít Troníček. „Naším cílem je oživit Příhrádek příjemnou neagresivní hudbou, navázat na tradici lidového muzicírování a třeba i trochu zaplnit kulturní mezeru, která zde vznikla po skončení legendárního festivalu Slunovrat,“ poznamenal Vít Troníček.

Celou akci zahájí pardubická skupina Pidilidi sdružená kolem písničkáře a zpěváka Radka Pídi Bartoše. V přibližně půlhodinových blocích se za mikrofony postupně vystřídají dvě slovenské formace – Jasoň ze Sklených Teplíc a Tajf z Kremnice, které tu zakončí svůj několikadenní muzikantský výlet po naší zemi.

V programu se objeví i mladičké dívčí duo V dobrém úmyslu, které úspěšně reprezentovalo Pardubice na letošním Folkovém kvítku.

Nedělní koncert, na který je vstupné ryze dobrovolné, zakončí písničkář Vít Troníček a jeho skupina Marien, trojnásobní držitelé Porty a vítězové Zahrady. Hrát se na Příhrádku bude od 14 do 17 hodin. V případě nepříznivého počasí se akce přesune do tamní galerie, kde právě posledním dnem vyvrcholí výstava obrazů malíře Tomáše Jansy.