Barvy života

„Soutěž Chcete být milionářem jsem uváděl tři roky. Myslím si, že by klidně mohla běžet dodnes. Na Slovensku s ní začali dříve než tady a ještě se vysílá,“ řekl někdejší průvodce pořadu televize Nova.

„Sám jsem z pořadu neodešel. Vedení stanice mi tehdy sdělilo, že jsem se odchýlil od původního zadání a že našlo moderátora, který ho bude schopen stoprocentně naplnit. Je pravda, že už předtím jsem slýchal, že bych měl být na soutěžící více zlý a tvrdý. Když jsem to zkusil, vypadávali v prvním kole, což mi zas nepřipadalo moc zajímavé pro diváky,“ uvedl Vladimír Čech, který po vyhazovu z „Milionáře“ dostal několik dalších nabídek na moderátorskou práci. „Postupně jsem je ale musel odmítnout. Nabídli mi například moderování pořadu o autech. Když jsem namítal, že jsem se o ně nijak hlouběji nezajímal, odvětili mi, že to přece nevadí. Podle mého názoru to vadí hodně. Domnívám se, že i diváci by to brzy prokoukli,“ podotkl populární kumštýř.

„Řada lidí mi radila, ať rychle něco vezmu, abych byl stále vidět na obrazovce, protože jinak se prý na mě zapomene. To ale není můj styl,“ nechal se slyšet Vladimír Čech, který nyní nově uvádí pořad pro seniory nazvaný Barvy života.

„Mám za sebou první díl. Tato práce mě baví,“ vyjádřil se herec, jenž momentálně působí v Městských divadlech pražských a věnuje se rovněž práci v dabingu. „Mou nejmilejší dabingovou rolí je kocour Garfield. Kočky mám velmi rád. Jsou to úžasná zvířata,“ podotkl majitel dvou kocourů a jedné kočky. „A to jsem ještě nedávno musel jednoho kocoura pochovat,“ pravil bývalý člen Východočeského divadla, jenž se ve Zdravíčku setkal i se stálicí pardubického souboru Zdeňkem Rumpíkem.

„Není důvod z Pardubic odcházet. Mám zde rodinu, kousek odtud chalupu a hlavně naše divadlo máme neustále vyprodané. Ostatně také patří mezi vůbec nejnavštěvovanější v republice,“ podotkl Zdeněk Rumpík, který několik let spolupracuje i s divadelním souborem Pavla Trávníčka.
Do jubilejního Zdravíčka zavítala také režisérka Irena Pavlásková, která má na svém kontě například filmy Čas sluhů, Čas dluhů či Bestiář.

Pomohl alkohol

„Čas sluhů byl velkým debutem nejen pro mě, ale i pro tehdy začínajícího Karla Rodena s Ivanou Chýlkovou. Scénář se schvaloval ještě za totality v roce 1988. Tehdy bylo nutné vyjádření ideologického dozoru. Ten nejprve namítal, že jsou třeba hlavně pozitivní příklady a ne příběh o takové odporné intrikářce. Postupem času se však jeho nálada měnila. Vždycky si někam odskočil a pak byl veselejší a příjemnější, až přišel s tím, ať to tedy natočím. Jak byl pod parou, rozhodl se, že se mým filmem pomstí své ženě, která je prý také taková svině jako hlavní hrdinka,“ pousmála se Irena Pavlásková, jež si během desátého Zdravíčka stačila potykat s Vladimírem Čechem.

„Přímo na jevišti, v záři reflektorů, se mi ještě nikdy nic takového nestalo,“ přiznal populární herec, jehož před časem známá režisérka obsadila do svého televizního filmu Muž, kterého chtějí. „Tehdy ještě bežel Milionář a já se bála, že mě Vladimír Čech odmítne. Byla jsem moc ráda, že mou nabídku s potěšením přijal,“ dodala Irena Pavlásková.