Dvojitá premiéra

První se koná již v pátek od 21 hodin. Poprvé zahraje u Žlutého psa pravý jazzový big band - Factorial! Orchestra z Holic a poprvé zde také zazní vánoční koledy v netradiční jazzové úpravě. Celý vánoční večírek ještě doplní vynikající hradecká jazz&funky kapela On Line Session.

„Skupina Factorial! Orchestra je složen z výborných amatérských, ale i profesionálních muzikantů východních Čech. V jeho repertoáru jsou bigbandové funky pecky jako Chameleon, The Chicken, ale i rock-latin balada Black Magic Woman, kterou proslavil Carlos Santana a nebo hit Robbieho Williamse Kids či Sussudio od Philla Colinse,“ uvedl jeden z provozovatelů pardubického klubu Roman Morávek.

Noc u Merkura

V sobotu slaví ve „Žluťáku“ jedenácté narozeniny Shop u Merkura. Akce začíná v 21 hodin a na oslavu Merkura zahraje kapela Alef Zero ve složení diskžokejů Mr. Pupitz, Hech, Lucky Bob & MC Vaant. „Skupina Alef Zero je postavená na živých muzikantech s taneční, punkovou, rockovou i jazzovou zkušeností. Stylově lze osobitou hudbu skupiny zařadit mezi lámané beaty, jako je drum´n´bass či breakbeat, avšak jako jediná skupina tohoto žánru u nás používá i dechovou sekci. Jednotlivé skladby nejsou postaveny čistě tanečně, skupina Alef Zero klade důraz na živé nástroje a muzikanty s nimi spojené, takže nečekejme hodinový DJ set, koncertní podoba skladeb slibuje pořádný nářez,“ řekl Roman Morávek.

Skupina se zformovala na jaře roku 2004. Na podzim téhož roku úspěšně odehráli premiérové koncerty právě v klubu Žlutý pes a v pražském klubu Roxy.
Kapela hraje v plném obsazení jak na samostatných koncertech, tak na festivalech nebo jako součást klubových nocí s diskžokeji.