Známý pardubický zpěvák a moderátor Petr Dvořák se rozhodně nenudí.
Kromě  vystupování na festivalech a společenských akcích je momentálně plně zaměstnán přípravami na mezinárodní televizní pěveckou soutěž „Orientální bazar – 2012", která se bude konat od šestého do desátého září na poloostrově Krym.

Nová zkušenost

„Na tuto soutěž se velmi těším, bude to pro mě velká zkušenost a spíše než s cílem vyhrát za každou cenu tam jedu kvůli tomu, že se tam seznámím s novými a zajímavými lidmi," sdělil Petr Dvořák.

„Na tuto akci jsem se dostal díky Josefu Čermákovi, který je spolupořadatelem soutěže a hudebním producentem. Budu tam jako jediný zástupce a reprezentant za Českou republiku. Připravil jsem si tři písně, se kterými budu soutěžit. Dvě jsou z mé vlastní autorské tvorby a další je pecka od Michala Davida Bláznivá noc, který jsem si trochu poupravil k obrazu svému," poznamenal Petr Dvořák.
Soutěže, která se koná již po osmé, se zúčastní patnáct států, za každý bude vystupovat jeden reprezentant. Mezinárodní porota složená ze zástupců jednotlivých zemí zvolí vítěze, který si odnese výhru v hodnotě 30 tisíc dolarů.

Spolu s Mattiolim

Pro Petra Dvořáka bude účast na mezinárodní soutěži premiérou, s vystupováním v cizině má však letité zkušenosti. „Když jsem ještě vystupoval s kapelou Bagr, koncertovali jsme v řadě zemí po Evropě, například v Rakousku, Německu nebo Polsku," nechal se slyšet pardubický zpěvák.

Na Krym nejede sám, změří zde síly i s italským zpěvákem žijícím v Čechách Davidem Mattiolim. „S Davidem jedeme na Ukrajinu autem, čeká nás asi 35 hodin  jízdy, takže to bude velmi náročná cesta. To však nebrání tomu, abych si tento výlet užil," pousmál se Petr Dvořák.

Aneta Vazačová