Více než padesát tisíc lidí zavítalo o letních prázdninách na projekce Pardubického letního kina Pernštejn do Tyršových sadů!

„Průměrná návštěvnost se pohybovala přes 800 diváků na jedno promítání,“ uvedl Jan Motyčka, jeden z provozovatelů letního kina, které přes prázdniny nabídlo zcela zdarma celkem jedenašedesát domácích i zahraničních filmů.

Kdyby diváci všechny snímky sledovali nonstop, trvalo by promítání celkem 6602 minut, tedy čtyři a půl dne!

„Kvůli krajně nepříznivému počasí se neuskutečnily pouze dvě projekce. Šlo o snímky Dívka s perlou a Slavíci v kleci,“ řekl druhý z provozovatelů kina Tomáš Drechsler.

„Naopak jako bonus navíc jsme divákům nabídli oproti původnímu plánu také velkofilm 300: Bitva u Thermopyl,“ poznamenal Tomáš Drechsler.
„S tím, jak dopadl letošní ročník, jsme byli maximálně spokojeni,“ shodli se oba provozovatelé letního kina.

„Ukázalo se, že přesun areálu v rámci Tyršových sadů od jezu blíže k Sukově třídě byl výborným nápadem. Nejen, že jsme se zbavili komárů, ale zároveň zmizely stížnosti na hluk od obyvatel z Labské ulice,“ prohlásil Jan Motyčka.

„Grant od Magistrátu města Pardubic byl sice dvouletý, ale věříme, že budeme mít možnost v této tradici pokračovat i nadále. Doufáme, že se nám podaří s radnicí, prvním městským obvodem a dalšími subjekty, které nám v předchozích ročnících pomáhaly, dohodnout na další spolupráci. Myslím, že by byla škoda, kdyby takto úspěšný projekt měl po dvou letech skončit,“ nechal se slyšet provozovatel kina.

„V dalších letech by však byla třeba výraznější finanční pomoc. Pokud bychom byli odkázáni pouze na příspěvek od města, jaký byl v minulých letech, nemohli bychom se do dalších ročníků pustit. Snad bude padesát tisíc diváků během dvou měsíců dostatečným argumentem pro podporu projektu, o němž se mnozí hosté včetně zakladatele Febiofestu a duchovního otce České sody Fera Feniče vyjádřili, že jde o nejlepší letní kino v zemi,“ uzavřel Jan Motyčka.