„Od jednadvaceti hodin uvedeme časosběrný dokument Život s Kašparem," sdělil promotér Pardubického letního kina Jan Motyčka s tím, že vstupné je jako vždy zdarma.

Třeštíková Špalka sledovala 23 let

Helena Třeštíková strávila celých třiadvacet let sledováním osudů divadelníka Jakuba Špalka.
S natáčením začala na podzim roku 1989, kdy se tehdejší student DAMU Jakub Špalek stal jedním z iniciátorů „sametové revoluce".
„Teď, když jako dvacetiletí děláme politiku, tak jsem zjistil, že jsme ještě dospělejší, než jsem si myslel," říká Jakub Špalek v dokumentu Heleny Třeštíkové.

O lásce, ambicích, únavě i o oběti

Jakub Špalek měl vždy velké plány. Od začátku chtěl založit vlastní  divadlo, což se mu podařilo a dodnes je ředitelem pražského divadla Kašpar.
Ne vždy mu však jeho plány vycházely podle představ. „Zjistili jsme, že jsme v podstatě zkrachovali," konstatoval ve filmu Jakub Špalek, který se objevil také v Šakalích létech, Jízdě nebo Mazaném Filipovi.
Helena Třeštíková si v Životu s Kašparem kromě divadla všímá mimo jiné také Špalkových lásek. S partnerkou Kateřinou byl dvanáct let. Posledních pět let žije s Evou Elsnerovou, která jeden čas hostovala ve Východočeském divadle v Pardubicích a nyní je jako Špalek členkou Kašpara.

„Film je naplněný drobnými i zásadními osobními dramaty," zakončil promotér Pardubického letního kina Jan Motyčka.