deník.cz Chci zprávy do e-mailu
Chci předplatné
ZMĚNIT REGION

František Vondrák

webeditor

Deník / František Vondrák

Narodil jsem se a téměř celý život bydlím v Třebíči. Jen v dětství jsem krátkce žil v Budišově a trávil čas na chalupě v Horním Újezdě či u babičky v Okříškách. Přestože jsem většinou studoval technické obory (od třídy s rozšířenou výukou matematiky na základce, přes průmyslovku až po IT obor na vysoké škole), mě vždy lákala a bavila literatura a psaní. Od prvních slohových prací ve škole, přes prezentaci na severech jako byl Písmák až po Literární víkendy. A kombinace těchto zálib mě přivedla na pozici webeditora v Deníku.

Deník / František Vondrák

Na dveře Třebíčského deníku jsem zaklepal v červnu před dvanácti lety. Bylo to moje první zaměstnání po škole a jsem v něm dodnes. Náplň práce se proměňovala podle toho, jak se zvyšovala důležitost on-line zpravodajství. A jeho dynamika byla v posledních deseti letech obrovská.

Matej Dolinay

Na práci v novinách mě nejvíce baví inspirativní příběhy zajímavých lidí. Fascinující bylo dělat rozhovor s Václavem Gvoždíkem, který objevil v africkém Kongu nový druh krokodýla. Ale neméně zajímavé je si povídat s lidmi, kteří se snaží měnit věci k lepšímu přímo v místě, kde žijí. A pro to je práce v regionálních novinách ideální místo.

Deník / František Vondrák

Jako webeditor čtu nyní hlavně články ostatních a připravuji je pro vydání na webech Vysočiny a jižní Moravy. Zároveň musím sledovat, co se kde v regionu děje a dávat tipy kolegům na zajímavá témata nebo přímo sám psát rychlé, krátké zprávy o aktuální události.

Archiv Františka Vondráka

Koníčků mám spoustu. Ale tím nejoblíbenějším je vyrazit s partou kamarádů někam do přírody. A je mi často fuk, jestli je to do rumunských hor, do ráje trampů na Sázavě, za pivem do Belgie nebo do milovaného údolí řeky Oslavy...

< Předchozí
1 z 5
Další >

Nejnovější články redaktora:

Napište zprávu redaktorovi:

Potvrzuji, že odesláním tohoto formuláře vyjadřuji svůj souhlas se Všeobecnými smluvními podmínkami a beru na vědomí tyto Zásady zpracování osobních údajů společnosti VLTAVA LABE MEDIA a.s. („VLM“).

Seznamte se s šéfredaktory Deníků Vysočiny:

Prozkoumejte jiný region ČR: