Neuběhla ještě ani první polovina sezony, ale změn v hráčském kádru Dynama už proběhlo nepočítaně. Pardubickou specialitou se stávají časově omezené transfery.

Jako první dorazil na východ Čech brankář Jakub Štěpánek. Jeho příchod měl jasný důvod, protože Dynamo postrádalo dva zraněné gólmany. Štěpánek sice neměl zázračná čísla, ale dokázal pardubický tým v určitých chvílích podržet. Řekl si o angažmá ve Finsku, kam odletěl ještě před koncem října.

Do Pardubic přišel na výpomoc i zkušený obránce Filip Novák, jenž byl přínosem. Stále ho ovšem lákalo zahraničí, a tak se po měsíci vydal do bratislavského Slovanu. V sestavě Dynama po něm pořád zůstává díra, která je zvlášť citelná při absencích dalších beků Čáslavy a Ovčačíka.

Útočnou produktivitu pak měl pozvednout brněnský Hynek Zohorna, jenž se však v sedmi zápasech ani jednou gólově neprosadil.

Teď je tu další pokus – měsíční výměna. Do Dynama míří brankář Kacetl, jenže zároveň Pardubičtí přicházejí o Bártu, dalšího útočníka. Ofenzivní řady znovu prořídnou. Je otázkou, jestli další mezeru zaplní očekávaná posila, či někdo z vlastních zdrojů.
Až výkony na ledě ukážou, jaký bude mít poslední trejd smysl. V Pardubicích věří, že nový brankář pomůže. Ale na jak dlouho? Spolehlivého gólmana budou potřebovat v důležitých zápasech i po Vánocích.