Nikdy jich není dost. Baví diváky, vyvolávají radostné okamžiky, rozhodují o výsledcích. A ty zase určují hranici mezi úspěchem a neúspěchem. Řeč je o gólech.

Pokud se jich ovšem nedostává, může z toho být pěkný malér. Své o tom ví třeba prvoligová Příbram, která se nemohla na začátku sezony dlouho trefit. Povedlo se jí to až v sedmém utkání. Jediná výhra Středočechům stejně k posunu ze sestupových pozic nepomohla.

Podobný problém nyní řeší i v Pardubicích. V devíti zápasech skórovali červenobílí jen šestkrát. Aktuálně je trápí bezgólová série, která po prohře ve Vlašimi čítá již čtyři zápasy. A když Pardubičtí nevstřelí minimálně jednu branku, nebodují. Výjimkou byl pouze zápas s Ostravou, která se taky neprosadila.

Pryč jsou doby, kdy v dresu Pardubic řádil třeba David Petrus. A to nejen ještě v ČFL, ale i v premiérové druholigové sezoně, kdy vstřelil devět branek. V té druhé jich zase osm stihl Martin Hundák.

Na podobnou metu již nikdo v posledních dvou sezonách nedosáhl. Když se loni Pardubicím dařilo, dokázali se hráči o přísun gólů podělit. Nejvíce, tedy šest, jich vstřelil záložník Adam Fousek. Útočník, který by se výraznou měrou staral o gólovou produktivitu, Východočechům chybí.

Nějakého střelce je nutné objevit již v sobotu. Pod Vinici přijede Frýdek-Místek, který sice venku ještě nevyhrál, ale zároveň dokázal v každém utkání skórovat. Pardubice již potřebují v důležitém sobotním duelu vyhrát. A bez gólů to nepůjde.