Nepřipadá vám jednání Pardubického kraje v posledních měsících v souvislosti s výstavbou letištního terminálu podobné? Chtějí Pardubice skutečně přijít o letiště?!?

Jako dlouholetému předsedovi představenstva společnosti East Bohemian Airport mi i po odchodu z této funkce stále záleží na rozvoji pardubického letiště. Stejně jako by mělo záležet jeho akcionářům, tedy městu Pardubice a Pardubickému kraji.
Bez výstavby nového odbavovacího terminálu to však nebude možné.

O nové hale se už diskutuje řadu let

O projektu nové haly se diskutuje už řadu let, existuje několik variant nejen podoby terminálu, ale i možností financování výstavby. A vždy, když se zdá, že realizace je na spadnutí, objeví se v tisku námitky Pardubického kraje k výši investice do stavby haly.
Na papíře jsou jasně vyčísleny reálné náklady na terminál, který bude moderní a který především splní všechny požadavky mezinárodní letecké dopravy.

Dřevěná bouda 
z dob Kašpara?

Pokud chceme šetřit, můžeme. Postavíme dřevěnou boudu jako z dob Jana Kašpara, ta bude stát pár korun. Ale letecké společnosti k nám rozhodně nepřiláká.
Proto přestaňme jen mluvit, oprosťme se od předvolebních kampaní a pojďme do toho. Postavme terminál dříve než pardubické letiště nadobro zmizí z map vzdušných přístavů.

Jiří Skalický, poslanec a zastupitel města Pardubice