Třinecký majitel Ján Moder je extrémně úspěšný, vlivný a bohatý muž, jehož majetek se počítá do miliard. šéf Ocelářů je samozřejmě i člověk, který nestrpí, aby na něho někdo dělal dlouhý nos. Richard Král s ním zkusil bojovat a tohle se nezapomíná.

Kde je pravda? Tohle není můj úkol. Nejsem detektiv. Každopádně divně působí fakt, že verdikt soudu, u kterého Král už ani nefiguroval, rozhodně nepadl před týdnem a Moder ho triumfálně vytáhne teď. Proč? Vypadá to, jako kdyby si nechal v rukávu pojistku, co kdyby náhodou se Richard Král chystal do Třince…
A tahle chvíle přišla.

Moder nechce dopustit, aby se lidé zase ptali, proč Králův dres nevisí v hale, takže vyrazil do připraveného útoku.

Proto klub naplnil kbelík špíny a před týdnem ho na setkání s fanoušky mezi ně vylil. „Vidíte, jaký ten Král je zmetek? A vy byste ho ještě oslavovali."

Třinec to udělal šikovně, neuspořádal žádnou tiskovou konferenci, pěkně tuhle zprávu vypustil neoficiální cestou. Krásně všechno načasoval, že Král dostane facku ve středu, v den zápasu v Třinci a aby neměl moc prostoru reagovat.

My jsme se rozhodli dát prostor právě Richardu Královi, aby ve stejný den, kdy jeho Pardubice nastoupí na ledě Ocelářů, odvyprávěl svoji verzi příběhu. Ať si fanoušek rozhodne v téhle kauze sám, kdo je padouch a kdo hrdina.

Čtěte zde:
Třinecký útok na Krále? „Dost toho není pravda"