Ledovka ráno na několika místech zaskočila řidiče v Pardubickém kraji. K několika nehodám se však po půl deváté přidala bohužel i jedna smrtelná. Mezi Býští a Bělečkem havaroval stříbrný vůz. Skončil částečně mimo vozovku v příkopě a na střeše. Bohužel však jeho řidič, muž ročník 1982, zůstal pod vozidlem a už v okamžiku příjezdu záchranářů nejevil známky života. Přivolaný lékař smrt na místě už pouze potvrdil.

"Hasiči ihned pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení vyprostili zaklíněnou osobu z vozu. Střecha byla velmi zdemolovaná. Z pod trosek vozu hasiči vyprostili bezvládné tělo muže, u kterého lékař konstatoval smrtelné zranění," sdělila mluvčí Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje Vendula Horáková.

Silnice mezi Býští a Bělečkem byla kvůli vyšetřování nehody uzavřena. Policie navíc žádá případné svědky, kteří by mohli pomoci s objasněním nehodového děje, aby se přihlásili na linku 158.

Krom této nehody policisté vyšetřují i další nehodu u Chýště. Zde opět skončilo vozidlo v poli na boku a mimo komunikaci.

Hasiči ráno zasahovali také u dalších nehod, které zřejmě měly stejného jmenovatele - zmrzlou silnici.

První takový výjezd měli po páté hodině do Velin na Holicku. "Tam skončil automobil na střeše. Při příjezdu hasičů byla již posádka mimo vozidlo a řidič byl v péči zdravotníků. Po zadokumentování nehody policisty, hasiči otočili automobil zpět na kola a odstranili ho z komunikace," sdělila mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Nákladní automobil havaroval na ledovce u obce Míčov - Sušice, na kluzkou vozovku doplatil řidič také u Vápenného podolu a skončil v příkopě a k dopravní nehodě se zraněním došlo také v Prachovicích. Tam ke střetu dvou vozidel přistával i vrtulník záchranné služby. I zde byla silnice uzavřena.

Čelní střet dvou vozidel u Prachovic. Na místě zasahoval i vrtulník.
Vážná dopravní nehoda u Prachovic

Pro auto do potoka

"Z potoku v Čisté vytahovali hasiči automobil ve čtvrtek 5 minut po 9 hodině. Řidič vozu vyvázl bez zranění. Přes hrdlo nádrže došlo k malému úniku benzínu. Hasiči zasypali uniklé látky a zabránili i možnému úniku do potoka. Dále bylo nutné stabilizovat vozidlo a následně ho vyprostit z vody pomocí jeřábu," uvedla Horáková.