Došlo k ní asi dvacet minut před osmou hodinou na Dašické ulici na přechodu pro chodce v místě křížení s ulicemi Spojilská a K Pardubičkám.

Tři chlapci přecházeli po přechodu od ulice K Pardubičkám k ulici Spojilská. „V té samé době na přechod měla vstoupit i seniorka, která šla proti nim," uvedla mluvčí pardubické policie Eva Maturová. Starší ženě v té době dalo přednost nákladní vozidlo přijíždějící od Černé za Bory. V opačném jízdním pruhu ve směru od centra v té chvíli přijížděl osobní automobil. Jeho řidič údajně zaregistroval ženu, která v opačném směru vstoupila na přechod a rozhodl se v jízdě pokračovat. „Přitom však přehlédl tři chlapce ve věku 11, 11 a 8 let, které vzápětí srazil," uvedla Eva Maturová.

Záchranáři všechny chlapce převezli do nemocnice. „Poranění nebyla vážná ani život ohrožující. Nejvážnější byl otřes mozku u 11letého chlapce, který byl stejně jako další dva předán na dětskou chirurgii v Pardubicích. Další dva chlapci utrpěli naštěstí jen odřeniny a pohmožděniny dolních končetin," uvedl Pavel Svoboda, ředitel Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje.