V případě horního snímku se jedná o noční nehodu, kdy řidič vozidla nezvládl ve vysoké rychlosti odbočit u obchvatu kolem Chvaletic a s vozem skončil mimo vozovku, kde si jej hlídka všimla. „Vzápětí se také ukázalo, že řidič sice vyvázl nezraněn, ale nevlastní řidičské oprávnění a navíc nadýchal přes 1,7 promile alkoholu v dechu. Případ byl předán státní policii k dalším úkonům ve věci podezření ze spáchání trestného činu," uvedla vrchní strážník Aneta Hámorská.

Dopravní nehoda před chvaletickou elektrárnou si vyžádala jedno zranění.Zdroj: Městská policie Chvaletice

Další nehoda si už zranění vyžádala. Šlo o čelní střet dvou osobních vozidel na rovném a přehledném úseku před elektrárnou.

Příčinou nehody byla pravděpodobně nepozornost a vysoká rychlost. V jednom z vozidel v době příjezdu hlídek státní a poté i městské policie z Chvaletic byla řidička, která si stěžovala na bolesti a obtíže s krční páteří. Strážníci jí proto, aby do příjezdu zdravotníků byla zajištěna páteř proti nežádoucímu pohybu, nasadili z preventivních důvodů krční dlahu ze zdravotnického vybavení hlídkového vozu. Zraněnou si převzali zdravotníci a na místě spolu s nimi zasahovala i jednotka hasičů z Přelouče," dodala Aneta Hámorská.