"Nárazník vlaku doslova probodl vozidlo za řidičkou, která byla předána do péče zdravotníkům a věřme, že neutrpěla vážnější zranění," uvedla tisková mluvčí pardubických hasičů Vendula Horáková.

Lehce zraněnou ženu převezli záchranáři do Pardubické nemocnice. "Řidička utrpěla lehká poranění horní poloviny těla, po ošetření jsme ji převezli do nemocnice," informoval tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje Aleš Malý.

U nehody zasahovali jak profesionální hasiči z Pardubic, tak jejich kolegové ze sousedního Hradce Králové a také hasiči Správy železnic z České Třebové a Nymburka.

"Hasiči provedli protipožární zabezpečení vozu, zamezili úniku provozních náplní a po příjezdu hasičů Správy železnic jim místo nehody předali a vrátili se na základny," dodala Horáková. Příčiny nehody jsou předmětem vyšetřování.

"Řidička měla zastavit a rozhlédnout se před nechráněným přejezdem, ale i tak nákladní vlak přehlédla," uvedla k tomu policejní mluvčí Andrea Muzikantová. Policisté provedli s účastníky dopravní nehody dechové zkoušky s negativními výsledky.