Rodina a blízcí se s dívkou rozloučí v pátek 9. června v 11 hodin ve smuteční síni ve Skutči. "Byli byste ochotni přijet, ať naposledy uslyší zvuk, který tak milovala? Moc chtěla patřit mezi nás," vyzval motorkáře Anetčin otec Ivo Páteček.

Odezva na sebe nedala dlouho čekat, studentka pardubické stavební průmyslovky bude mít zřejmě velmi bohatou účast na pohřbu - přijedou i motorkáři z Rakouska, Německa, ale hlavně z celého Česka.

Přečtěte si:

Kvůli vyšetřování nehody byla silnice uzavřena.
Silnice smrti. Motorkářka Aneta je pátou obětí na jediném kilometru od roku 2014

Tragédii předcházelo několik osudových náhod. Když na pohled křehká dívka s dlouhými vlasy dostala silnější Yamahu, její otec s ní chtěl nejprve trénovat jízdu ve dvou anebo ji alespoň sledovat přes navigaci. Bohužel v úterý Anetka nic neřekla, nasedla na silnější stroj, aby na něm dojela do školy do Pardubic, a už se domů nikdy nevrátila.

Druhým osudovým momentem bylo, že nedobrzdila před pomalu jedoucími auty u odbočky na Hroubovice.

U odbočky na Hroubovice vyrostl pomníček, ke kterému lidé nosí dárky a zapalují svíčky.U odbočky na Hroubovice vyrostl pomníček, ke kterému lidé nosí dárky a zapalují svíčky.Zdroj: se souhlasem rodiny

Náraz do auta před ní ji odmrštil do protisměru, kde zrovna v tu chvíli projížděla dodávka. Resuscitace byla neúspěšná, vrtulník zdravotnické záchranné služby odletěl prázdný.

Náhlý odchod Anetky ze života je pro rodinu velmi traumatizující. Měla celý život před sebou, úspěšně studovala na stavební průmyslovce v Pardubicích. Nedávno například se svými spolužáky postavila model nejvyššího mrakodrapu Evropy v 15. ročníku mezinárodní soutěže HSF System Modelium. Odborná porota pardubické modely poslala do národního finálového kola, které se bude konat v Ostravě. Tam už bohužel pro ocenění nedojede.

Redakce Deníku vyjadřuje upřímnou soustrast rodině nad tragickou ztrátou.