V sobotu před půl pátou ráno právě u tohoto stromu skončila cesta party mladých lidí, kteří podle místních jeli z litomyšlského klubu. Proč fabie narazila na celkem přehledném úseku do stromu, vyšetřuje stále policie. Auto začalo po nárazu hořet, ven se dostal jen sedmadvacetiletý muž, ostatní bohužel neměli šanci a zůstali uvnitř. Na místě zemřeli sourozenci a jejich sestřenice.

Psali jsme již:

Před pátou hodinou ranní došlo v Litomyšli u vlakového nádraží k vážné dopravní nehodě, kdy osobní vozidlo Škoda Fabia narazilo čelně do stromu. Vozidlo začalo po nárazu hořet a v něm zemřely tři osoby.
Za tragédii v Litomyšli může alkohol a drogy. Zemřeli tři mladí lidé

Vyšetřování tragické nehody pokračuje. Jestli auto řídil opilý mladík, který byl venku a u kterého policie potvrdila pozitivní test nejen na alkohol, ale i na drogu amfetamin, není jasné.

„Čekáme na provedení soudních pitev obětí, na znalecké posudky z různých oborů. Posuzovat se bude také technický stav vozidla a prověřovat budeme i samotný nehodový děj. Vyšetřovatel musí důsledně zhodnotit všechny zjištěné důkazy, proto nebudeme v tuto chvíli k nehodě poskytovat žádné bližší informace,“ sdělila policejní mluvčí Markéta Janovská.

Policie prozatím nechce ani říci, zda už vyslechli mladíka, kterého záchranáři se středně těžkým zraněním odvezli do nemocnice v Hradci Králové. Jasněji by mohlo být za dva týdny.

Ilustrační foto
Pětatřicítka je po roce zase plná výmolů. Stav silnice se nelíbí ani policii

K tragické nehodě došlo v sobotu ráno u vlakového nádraží v Litomyšli. Osobní auto Škoda Fabia tady narazilo čelně do stromu. Vozidlo začalo po nárazu hořet a v něm zemřely tři osoby.

„V blízkosti vozidla se nacházela čtvrtá osoba, a to 27letý muž. Zda se jedná o řidiče nebo spolujedoucího je předmětem dalšího vyšetřování. Muž byl zraněn, kolegové u něj na místě provedli dechovou zkoušku, která byla pozitivní a to 1,8 promile. Pozitivní byl i orientační test na návykové látky a to na látku amfetamin,“ uvedla Janovská.

Policisté už zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu usmrcení z nedbalosti. V autě zahynuly dvě dívky ve věku 22 a 23 let a osmnáctiletý chlapec.

Lubomír Kocourek míří do Finska na extrémní závod Lapland Extreme Challenge.
FOTO: Tisíc kilometrů Arktidou. Svitavák startuje v extrémní výzvě ve Finsku

V Pardubickém kraji se jedná o nejtragičtější nehodu za posledních několik let.

„Za posledních pět let, tedy od 1. ledna 2017, jsme měli v Pardubickém kraji osm nehod, kde byl více než jeden mrtvý. Čtyři oběti měla nehoda, která se stala v říjnu 2020 mezi Chvojencem a Holicemi na silnici I/35,“ dodala Janovská. Při čelní srážce dodávky a kamionu zahynuli čtyři lidé z dodávky, další dva lidé skončili s těžkými zraněními v nemocnici.

Dvě oběti měla loňská kolize v Zaječicích na Chrudimsku. Na začátku března si vyžádala dva lidské životy nehoda na železničním přejezdu. V autě tehdy zahynul devětatřicetiletý muž a o tři roky starší žena. Osobní vůz Škoda Octavia vjel na železniční přejezd, kde se střetl s projíždějícím vlakem. Ten vlekl vůz před sebou dlouhých 200 metrů a posádka vozu na místě zemřela.

Dva lidé zemřeli taky v listopadu 2018 v Doubravicích u Pardubic, kde se čelně srazila osobní auta BMW a Kia. Čtyřiadvacetiletý spolujezdec z BMW a šestapadesátiletý řidič vozu Kia na místě zemřeli. Dvě oběti měla i nehoda v roce 2018 u Luže nebo v březnu 2019 mezi Valy a Čívicemi na Pardubicku.