To se stane ve chvíli, kdy to s alkoholem přeženete a cestu si protáhnete přes záchytku.
Jako dva cyklisté v Pardubicích, které strážníci kvůli zraněním hlavy po pádu z kola po nemocničním ošetření doprovázeli přímo na záchytnou stanici. Oba totiž měli v dechu přes dvě a půl promile alkoholu.

Cizincův problém

„Jedním z nich byl pětačtyřicetiletý cizinec, kterému tento incident způsobil další problém. Při ověřování totožnosti se totiž ukázalo, že muž má propadlé vízum. Proto se o jeho osobu začala zajímat cizinecká policie, která si od strážníků případ převzala," uvedla mluvčí pardubických strážníků Lucie Klementová.

Rekordman dne

Na záchytnou stanici putoval také 37letý muž z Chrudimska, který se také pokusil o jízdu na kole, tentokrát elektrickém. Na Sukově třídě však padl a tam, kde ležel, zůstal rovnou spát. Bohužel pro něj si ustlal tak, že mu nohy přesahovaly do vozovky, na což operačního městské policie upozornil projíždějící řidič.

„Strážníci muže probudili, ale protože nebyl schopen komunikace a nerozpoznával své chování a jednání, byl i se svým kolem převezen k vystřízlivění na záchytku," doplnila Lucie Klementová.

A ještě jednoho opilce museli strážníci odvézt vyspat se na záchytnou stanici. Byl jím 52letý cizinec, kterého hlídka nalezla ležícího na sídlišti Dubina. I v jeho případě strážníci rozhodli o převozu na záchytku, jelikož nebyl schopen chůze ani komunikace. Jednalo se také o absolutního rekordmana, jelikož mu bylo orientační dechovou zkouškou naměřeno 3,7 promile alkoholu v dechu.