Mezi žádostmi o pomoc z řad občanů je i jedna kuriózní nehoda. Z popelářského vozu totiž jeden člen obsluhy vyskočil přímo pod auto.

„Muž nebyl zraněn, ale byla způsobena škoda na vozidle Citroën Jumper, před které z popelářského vozidla vyskočil. Stalo se tak na křižovatce ulic K Polabinám a Palackého v pondělí 3. listopadu v 9:25 hodin. Policie by k uzavření šetření této dopravní nehody potřebovala i svědectví dalších osob," vyzvala mluvčí pardubické policie Eva Maturová.

A stejná křižovatka ještě jednou, tentokrát ve čtvrtek 6. listopadu.

„V daný den tam v 16:19 hodin zkřížil neznámý řidič osobního vozidla dráhu autobusu hromadné dopravy. Řidička autobusu na vzniklou situaci zareagovala prudkým brzděním, jehož následkem ve vozidle upadli dva cestující. Oba dva byli s lehkým zraněním převezeni do nemocnice na vyšetření. Řidič osobního automobilu nejspíše ani neví, co se následkem dopravní situace na místě stalo a z místa bez zastavení odjel. Hledané osobní vozidlo bylo pravděpodobně Škoda Fabia černé barvy," popsala nehodu Eva Maturová.

A svědky potřebuje policie také na Přeloučsku. Na náměstí 17. listopadu z 2. na 3. listopadu neznámý řidič naboural zaparkovaný osobní vůz Škoda Octavia a z místa ujel.

Minulý týden, přesně 4. listopadu v 10:20 hodin, v Brozanech zase bouraly dva kamiony, kdy při bočním střetu bylo na jednom vozidle poškozeno zrcátko.

Všichni svědci se policistům mohou hlásit na telefonní lince 974 566 254.